BIF

Malmö segrade igen, trots stark upphämtning av Brynäs

18 oktober 2018 21:58
#MIFBIF

Det krävdes förlängning för att skilja på Malmö och Brynäs. Gästerna hämtade upp ett tvåmålsunderläge i tredje perioden och fick med sig en poäng. Malmös Emil Molin avgjorde i förlängningen och skåningarna är fortsatt heta i SHL.

Malmö har spelat riktigt stabilt i säsongsinledningen och satte fart även i hemmamötet med Brynäs. Det dröjde dock till 14:51 in i den första perioden innan Max Görtz hittade luckan på David Rautio. Målet kom i powerplay och det var Görtz andra mål för säsongen.

– Vi fick inte stopp i egen zon och vi måste vinna tillbaka pucken snabbare, så vi har ork kvar till anfallet sen, sammanfattade Brynäs Jacob Blomqvist till C More.

– Bra spel, vi har lite finess i anfallszon och spelar oss ur försvarszon på ett bra sätt. Vi har en bra powerplaycoach i Jesper Mattsson som hittar luckor mot alla lag, sa Malmös Max Görtz.

I andra höjde sig Brynäs och vaskade fram en del lägen i början av perioden, men längst bak i Malmö stod Oscar Alsenfelt som säker sista utpost.

Malmö visade sedan återigen att laget har tränat hårt på sitt powerplay. Marcus Sylvegård spelades fram till fritt skottläge och nöp dit 2-0. Tufft läge för Brynäs, som dock såg ljusglimtarna.

– Vi gör en bättre period nu, håller i pucken och vågar spela som vi kan, sa Jesper Boqvist till C More.

Rafflande finish

Även Brynäs är starka i numerärt överläge, något som laget fick chansen att visa upp i tredje perioden, för första gången i matchen. Då small det i Malmönätet när Jacob Blomqvist slog till med ett direktskott.

Strax därefter kom en ny möjlighet i numerärt överläge, men då höll Malmö tätt. Istället var det hemmalaget som slog till när Mattias Lassen satte 3-1. Då såg det ut att bli seger för Malmö, men Brynäs hade inte gett upp.

Gävlelaget värvade inför säsongen Nicklas Danielsson, en tilltänkt målmaskin. Tyngden på hans axlar lättades säkerligen en hel del när han satte straffen fram till 3-2, hans första mål sedan återkomsten till Brynäs.

Det gav energi, och bara minuten senare satte Robert Kousal kvitteringen, 3-3.

En stark upphämtning av Brynäs, men i slutsekunden drog Jesper Jensen på sig en utvisning, vilket ledde till att Malmö kunde spela fyra mot tre i förlängningen. Det utnyttjade Emil Molin som pricksköt in 4-3 och således avgjorde mot klubben han är fostrad i. Ny seger för Malmö som fortsätter att ånga på i SHL-tabellen.