• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Backduellen - Olssons Malmö mot Gundersons Brynäs

18 oktober 2018 11:30
#MIFBIF

En efterlängtad seger för tolv dagar sedan, därefter har Brynäs väntat på sin nästa utmaning. På torsdagskvällen ställs nästjumbon mot ett formstarkt Malmö med en backbjässe som dominerar.


Noterbart Malmö

– Skånelaget gör så här långt succé i SHL 2018/2019. Redhawks har vunnit sex av sina nio inledande matcher, spelat ihop 18 poäng och är tvåa i tabellen.

– Förra veckan innehöll dubbla möten med de regerande mästarna Växjö. Back-to-back-kampen slutade med varsin seger för lagen. Malmö vann den andra duellen med 2-1 och släppte över två matcher endast in just två mål.

– Målvaktsparet med Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp fick både chansen och visade upp storspel. Malmös defensiv fortsätter att leverera.

– Jens Olsson är en annan stark faktor till det. Backen klockades för över 42 spelade minuter i dubbelmötet med Växjö och var inte inne på ett enda baklängesmål. Olssons fina insatser gjorde att han tog plats i Veckans lineup - för andra veckan i följd.

Noterbart Brynäs

– Ryan Gunderson har likt övriga Brynäs inte riktigt kommit igång med säsongen. Men i lagets seger över Skellefteå klev backstjärnan verkligen fram, levererade en assist och spelade närmare 25 minuter.

– Brynäs slog tillbaka Skellefteå med 3-1 och tog tre mycket viktiga poäng. Resultaten gav laget andrum efter en stökig period och segern har följts upp av ett längre matchuppehåll. Tolv dagar har nu passerat sedan vinsten i hemmaborgen.

– Förra säsongens inbördes möten med Malmö var ingen rolig läsning för Brynäs. Gävlelaget föll där tre av fyra gånger, och i samtliga förluster mäktade man endast med ett gjort mål. Ikväll har Brynäs chans till ett trendbrott i Malmö Arena.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.