• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
HV71
HV71

Ljungh och Tedenby fixade tre poäng i Smålandsderbyt

18 oktober 2018 21:35
#VLHHV71

I säsongens första smålandsderby var det högt tryck både på läktaren och på isen - till en början. Gästerna, med Tedenby och Ljungh i spetsen, såg till att HV71 åkte hem med tre poäng från Vida Arena.


Trots att det var hemmalaget med Tuomas Kiiskinen i spetsen som var nära att ta ledningen bara sekunder in i den första perioden. Men gästerna arbetade sig in i matchen och när matchen var drygt fem minuter gammal hängde Robin Figren sitt femte mål för säsongen. Lika många mål noterades Figren för under hela förra säsongen. Hemmalaget fick sedan chansen i numerärt överläge två gånger men det ville sig inte för Växjö och HV71 kunde gå till pausvila med en 1-0-ledning.

– Jag tycker hela vår kedja jobbar hårt och vi har en stabil defensiv som vi lutat oss mot mycket. Nu är vi tre som vill ha ut mer av det offensiva och det tycker jag vi börjar få, sa Robin Figren till C More efter den första perioden.

Uppförsbacken blev för stor

HV71 fortsatte bygga vidare på sitt spel från den första perioden och Växjö hade svårt att komma till. Sex minuter in i mittenakten hittade Markus Ljungh Mattias Tedenby snett inåt bakåt och 2-0 var ett faktum. I slutet av mittenakten kom även 3-0 och det var rejäl uppförsbacke för hemmalaget.

– Vi vinner kamper men inte tillräckligt många och vi vinner inte de avgörande lägena. Vi måste vinna fler kamper för att vinna hockeymatcher, vi krigar på men vi är inte tillräckligt starka i de avgörande lägena. Idag är det farten som inte är där i vårt spel, och vi får inte tillräckligt med kontrollerade anfall, konstaterade Daniel Rahimi till C More.

HV71 kontrollerade den sista perioden och trots att Växjö plockade målvakten med mer än sju minuter kvar av matchen så fick inte hemmalaget hål på Gunnarsson som summerade matchen såhär;

– Vinna ett Smålandsderby känns extra kul. Det startar tight men vi lyckas pilla in ettan. Sedan tycker jag Växjö rivstartar första två minuterna i andra, men sedan vände det fullständigt och vi spelar väldigt bra och tar tag i spelet. Tempot slår väl av lite när vi får in fyran, men vi kontrollerade det bra.

Se highlights från matchen här.