• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Gunlers succédebut bäddade för Luleås seger

20 oktober 2018 17:40
#LHFMIF

Hemmadebut för 17-årige Noel Gunler i Luleå. Då svarade talangen upp med att bjuda på ett mål och en assist när han var en av Luleås stora faktorer till hemmasegern mot Malmö med 3-1 under lördagen.


Luleå med stora skadebekymmer kom flygande ut till spel mot Malmö. Det syntes inte att man fått möblera om i kedjorna för det var spel mot ett mål till en början. Målen kom också. 1-0 genom Noel Gunler i powerplay. Gunlers första SHL-mål i karriären. Gunler serverade sedan Jack Connolly i powerplay som prickade in 2-0 tidigt i den första perioden.

Malmö höjde sig eftersom och i en spelvändning reducerade Emil Sylvegård till 2-1, men Luleå kom att svara upp med 3-1. Johan Harju tog pucken i egen zon, skrinnade fram och i boxplay snärtade han in 3-1 bakom Christopher Nihlstorp.

Alsenfelt in i buren för Malmö

Malmö kom ut bättre i den andra perioden. Oscar Alsenfelt ersatte Christopher Nihlstorp i buren, och framåt fick man bättre hugg på Luleå. Hemmalaget visade dock upp ett ramstarkt försvar och närmare än ett stolpskott från Max Görtz i powerplay kom man inte.

Luleå hade inte samma frenesi i sitt anfallsspel och Alsenfelt sattes inte på några större prov där mittperioden slutade mållös.

Många väntade nog på en forcering från Malmö i den tredje perioden, men den utebleb. Luleå stängde ner gästerna fullkomligt som inte hittade ett motmedel för att få till slagkraftiga anfall mot försvarsmuren från norr.

Malmö hade en reduceringspuck inne, men den dömdes bort för spelare i målgården. Det blev aldrig riktigt spännande mot slutet när Luleå höll undan och segrade med 3-1.

– Jag kan bara hålla med om att det är en drömdebut på hemmaplan. Det här kunde jag inte tro, det är grymt skönt och fantastiskt, sa Noel Gunler i Luleå till C More.

Se highlights från matchen: