Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Starka Luleå siktar på ny seger

19 oktober 2018 15:00
#LHFMIF

Luleå stod för säsongens bästa insats senast när man vann klart mot Frölunda med 5-1 på bortais. Nu ska man behålla den formen när Malmö gästar Coop Norrbotten Arena där Luleå siktar på ännu en seger.


Noterbart Luleå

– Luleå har fått igång den farliga duon Emil Larsson och Robin Kovacs. I senaste matchen mot Frölunda så var duon ett ständigt hot framåt och båda spelarna bjöd på både mål och assist.

– Luleå matchade målvakten Niklas Rubin senast för andra gången denna säsong. Rubin stod för en stark insats och hade närmare 94 i räddningsprocent. Frågan är om han får fortsatt förtroende och nu får vakta kassen för första gången på hemmaplan?

– Luleå har en hel del skadeproblem i laget. Sedan tidigare är Isac Lundeström, Patrick Cehlin och Niklas Olausson borta. Till matchen mot Malmö är även Austin Farley och Einar Emanuelsson frågetecken.

Noterbart Malmö

– Malmö är ett av seriens bästa bortalag där man tagit tio av 15 möjliga poäng så här långt in på säsongen.

– Den yngre brodern Sylvegård, Marcus, toppar den interna skytteligan med fem fullträffar denna säsong. Med den siffran är han också femma i den totala skytteligan.

– Malmö har ett av seriens starkaste målvaktspar i Oscar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp. Båda två har imponerat i säsongsinledningen och ligger upp mot 95 i räddningsprocent.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.