TIK

Timrå fortsatt obesegrade på hemmaplan

18 oktober 2018 21:50
#TIKRBK

Rögle tog ledningen men hemmalaget tog vara på sina lägen och hade 2-1 inför den andra perioden. Trots att gästerna jobbade sig in i matchen och styrde och ställde, så studsade det rätt för hemmalaget. Matchen gick till förlängning där Timrå knep extrapoängen.

Rögle rivstartade och tog ledningen när matchen bara var drygt två och en halv minut gammal genom Christopher Bengtsson. Men glädjen blev kortvarig för bara 45 sekunder senare kvitterade Sebastian Collberg, men ett förflutet i Rögle. Timrå utökade minuter senare och gästerna var tillbaka i en sits som de känner igen allt för väl. Rögle fick dock chansen att komma tillbaka i matchen i numerärt överläge två gånger, men istället var det Timrå som skapade de hetaste lägena.

– Det händer mycket de första minuterna. Men jag tycker det är lågt tempo, speciellt från vår sida. Det är inte en jättebra period från vår sida. Vi måste komma upp här i andra, sa Sebastian Collberg till C More.

Det var ett helt nytt Rögle vi fick se i den andra perioden och Ted Brithén behövde bara 18 sekunder på sig för att skicka in pucken serverad från Leon Bristedt. Fredrik Andersson tog time out för Timrå bara fem minuter in i andra perioden men det var gästerna som fortsatte att skapa tryck mot Svedberg.

– Vi har jobbat oss in matchen ganska bra i andra perioden, vi har tagit ett bra kliv från första och det är bara bygga vidare på det. Vi ska komma ut som i andra och fortsätt ta puckar mot mål, sa Leon Bristedt till C More efter den andra perioden.

"Vi har tur idag"

Inför den tredje perioden hade hemmalaget endast åtta skott på mål och det var Rögle som öppnade starkast i den tredje perioden. Men trots detta var det hemmalaget som åter var tillbaka i ledning tack vare Anton Wedin. Men gästerna var inte klara, och framförallt inte Craig Shira som blåste liv i matchen igen med sex minuter kvar på klockan. 3-3 stod sig perioden ut men i förlängningen så behövde Anton Wedin endast 30 sekunder på sig för att skjuta extrapoängen till Timrå och se till att de fortfarande är obesegrade på hemmaplan.

– Det är viktigt att vara starka på hemmaplan som nykomling i ligan. Vi har tur som får två poäng, Rögle är bättre än oss idag. Men det är starkt att ta poäng ändå, sa tvåmålsskytten Anton Wedin till C More.