Hemma
Timrå
TIK
Borta
Rögle
RBK

Timrå vill förlänga hemmatrenden - gästas av Rögle

18 oktober 2018 11:30
#TIKRBK

Hemma i Medelpad har Timrå IK ännu inte förlorat den här säsongen. På torsdagskvällen är laget tillbaka i NHK Arena och gästas av Rögle - som efter förlusten i Norrbotten senast åter vill studsa tillbaka till vinnarspåret.


Noterbart Timrå

– Timrå kommer tillbaka till en hemmaborg där laget fortfarande inte har förlorat. Det enda laget utöver Timrå som inte har åkt på ett nederlag på hemmaplan är serieledande Linköping. Däremot har Fredrik Anderssons lag spelat hälften så många matcher på hemmais som östgötarna - tre stycken.

– Medelpadingarna har dock två raka bortaförluster i ryggen - mot Linköping respektive Djurgården - och är nu rejält revanschladdade när Rögle gästar.

– Mötet mot Djurgården i lördags var en riktig målfest. Timrå hämtade upp ett tvåmålsunderläge till 2-2 i den första och ytterligare två uddamålsunderlägen i mittenakten. Inför den tredje perioden stod det alltså 4-4 i favör för stockholmarna, som dock gasade ifrån och till slut vann med 7-4. Backen Alexander Falk var en av Timråspelarna som stod ut då han utöver sin fullträff - som var hans första i Timrådressen - sköt ytterligare fem skott på mål.

Noterbart Rögle

– Rögles sex matcher långa segertorka bröts hemma mot Örebro förra torsdagen - men i mötet därefter stod laget återigen utan poäng. I Coop Norrbotten Arena vann Luleå med 3-1 och Rögle har efter åtta spelade matcher fortsatt fyra poäng.

– Ted Brithén gjorde ängelholmarnas enda mål i Norrbotten senast. Justin Pogge som vaktade målet gjorde en solid insats i sin kasse i ett Rögle som annars hade svårt att skapa någoting framåt.

– I tacklingsligan är de båda Skånelagen i topp. Malmö vilar på förstaplatsen med 123 tacklingar och på andraplats finner vi Rögle med 99. I snitt delar laget ut cirka 13 tacklingar per match.

– Senaste mötet i NHK Arena mellan Timrå och Rögle i högstaligan (kvalspel ej inräknat) var i januari 2013. Då vann Rögle efter övertidsspel med 4-3.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #TIKRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.