Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Luleå krigade omkull Frölunda

18 oktober 2018 21:25
#FHCLHF

Det var ett stabilt Luleå som kontrollerade matchen mot Frölunda i stort sett från start till mål. Göteborgarna kom aldrig nära och norrbottningarna plockade sin första trepoängare på bortaplan denna säsong.


När den första perioden bara var drygt fem minuter gammal kunde Viktor Ekbom efter en rörig sitiuation få fram pucken till Samuel Fagemo som satte fart mot Niklas Rubin och kunde hänga dit sitt andra SHL-mål. Gästerna spelade upp sig och försökte få hål på Johan Gustafsson. Men trots att Luleå vann skottstatistiken med 12-8 efter den första akten så saknade norrbottningarna de riktigt farliga lägena. Emil Larsson var närmast att ta hand om en retur från Gustafsson men sköt utanför.

– Det var en klassisk spelvändning och friläge så det vara bara hänga dit den. Jag har bra självförtroende nu och det var gött att hänga dit den. Det är så mycket lättare att spela hockey när man har bra självförtroende, konstaterade Samuel Fagemo till C More.

Energifullt Luleå med taktpinnen

Gästerna rivstartade den andra perioden och Emil Larsson kvitterade efter drygt en och en halv minut. Gästerna fortsatte att trumma på och gav inte göteborgarna några chanser att komma in i matchen igen. Inför den tredje perioden hade gästerna satt sig i förarsätet och hade en 3-1-ledning.

– Jag tycker vi bygger vidare på första perioden, det är första fem av matchen som Frölunda är vassare, sen har vi större delen av spelet. Det är mycket som ser bra ut men det är viktigt att vara ödmjuk och fortsätta på samma sätt, sa Karl Fabricius till C More.

Luleå fortsatte att kontrollera matchen även i den tredje perioden och uppförsbacken blev brantare och brantare för hemmalaget. Firma Kovacs och Larsson hittade varandra för andra gången i matchen men denna gång var det Kovacs som skrev in sig i målprotokollet. Johan Forsberg satte sedan spiken i kistan med 5-1 i öppen bur.

– Vi gör en riktigt bra match rakt igenom. Vi ska inte dra för höga växlar, men alla jobbar och bidrar. Vi gör ett jobb över hela banan som är bra från alla spelare, sa en ödmjuk Thomas Berglund efter matchen.

Se highlights från matchen här.