Hemma
Rögle
RBK
Borta
Timrå
TIK

Press på Rögle i jakt på snabb revansch

19 oktober 2018 15:00
#RBKTIK

Rögle får chansen till snabb revansch när man nu åter ställs mot Timrå. Lagen möttes i torsdags där Timrå drog det längsta strået. Nu vill gästerna göra om bedriften - men Rögle är laddade och i stort poängbehov.


Noterbart Rögle

– Det är på hemmaplan Rögle tar sina poäng. Av de fem poäng man har tagit så har fyra av dessa varit i Lindab Arena. Det var i torsdags mot just Timrå som första bortapoängen för Rögle kom.

– Lagkaptenen Craig Schira har tagit sig an den stora ledarrollen i Rögle. Han leder den interna poängligan från sin backplats, var lagets poängräddare i senaste matchen och är också den spelare som får mest istid i Rögle.

– Rögle har stora problem i både boxplay och powerplay. Laget är näst sist i båda kategorierna så här långt in i SHL.

Noterbart Timrå

– Anton Wedin är i riktigt bra form för tillfället. Målen fortsätter att spruta in från Wedin och senast mot Rögle stod han för två nya mål, varav ett av dessa var det matchavgörande målet i förlängningen.

– Timrå har öppnat säsongen starkt, men man har plockat den stora massan av poäng på hemmais. På bortaplan har det varit lite tuffare där man endast plockat in fyra av sina totalt 14 poäng.

– Timrå är ett av seriens snällaste lag. Man har endast dragit på sig 50 utvisningsminuter i säsongsinledningen. Det är bara Växjö som drabbas av mindre utvisningar än vad Timrå gör.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.