Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Lasch matchvinnare när Frölunda visade sin styrka

20 oktober 2018 17:50
#FHCHV71

Frölunda studsade snabbt tillbaka efter torsdagens kalldusch. Under lördagen stod man för en riktigt bra insats när HV71 besegrades med 4-1. Matchhjälten stavades till Ryan Lasch som stod för två mål.


Det var bra tryck i Scandinavium när det vankades rivalmöte mellan Frölunda och HV71. Frölunda kom också ut taggat till spel inför hemmapubliken i en bra första period med högt tempo. HV71 växte in i matchen allt mer och Markus Ljungh öppnade målskyttet fram till 0-1.

Frölunda kom dock tillbaka och i powerplay hittade Ryan Lasch rätt fram till 1-1 med ett lurigt skott mellan benen på Jonas Gunnarsson.

Andra perioden gick ner en aning i tempo och lagen tog ut varandra till en början och det var ett ställningskrig på isen till en början. Frölunda fick in bra tryck i powerplay men spelet fem mot fem var oerhört tight.

I en spelvändning kom dock Kristoffer Gunnarsson igenom och han hittade rätt till 2-1 med ett snärtigt avslut. Kort därefter kom också 3-1 när Ryan Lasch petade in sitt andra mål för kvällen mellan benen på Jonas Gunnarsson.

Frustrerat i HV71

I den tredje perioden så gick Frölunda ut och visade sin styrka. Man pressade tillbaka HV71 och när Joel Lundqvist satte 4-1 i powerplay var matchen avgjord. HV71 hade inte kraften att komma tillbaka in i matchen och var frustrerat i slutet med många utvisningar som följd.

Desto gladare var det i Scandinavium, och en glad tvåmålsskytt i Frölunda efter segern med 4-1.

– Så här ser det ut när vi spelar bra i en hel match. Då är vi ett bra lag och svåra att möta. Skönt att studsa tillbaka på hemmaplan efter att vi förlorat i torsdags, sa Ryan Lasch till C More.

Se highlights från matchen: