• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Klassikermöte i Löfbergs Arena - Färjestad ska stoppa målmaskinen

19 oktober 2018 15:00
#FBKDIF

Lördagen bjuder på ett riktigt klassikermöte när Färjestad gästas av målmaskinen Djurgården. Lyckas Karlstadklubben grusa Djurgården jakt på serieledning och fixa lördagsfest i Löfbergs Arena?


Noterbart Färjestad

– Tabelltian Färjestad bröt en två matcher lång förlustsvit när Örebro besegrades med hela 6-3 i Behrn Arena under torsdagen.

– I den matchen fick Daniel Viksten med tre assist och Jesper Olofsson med två mål lite islossning. Olofsson är med målen nu uppe i sex poäng fördelat på tre mål och tre assist. Kan skarpskytten fortsätta att hitta nätet under lördagen?

– Karlstadklubben har haft problem i powerplay under inledningen på säsongen och hade inför torsdagen endast gjort två mål i spelformen. Mot Örebro kom ytterligare två och klubbens powerplayprocent är nu 13,79, vilket innebär plats tio i SHL.

Noterbart Djurgården

– Djurgården fortsätter att ösa in mål. På torsdagen körde klubben över Skellefteå på bortais och stänkte dit ytterligare fem mål för totalt 37 under säsongen. Det är åtta fler än Linköping som gjort näst flest. En anledningen till det är att stockholmarna skjutit mest av samtliga lag med 305 skott på mål och dessutom har en hög skottprocent på 12,13.

– Det är inte bara framåt det stämmer för Djurgården för tillfället. Lagets burväktare Adam Reideborn stod för en riktigt vass insats mot Skellefteå och räddade 41 skott för säsongens första nolla.

– Djurgården ligger tvåa i tabellen (samma poäng som Malmö), en poäng bakom Linköping. Tar stockholmarna tre poäng på lördagen övertar man serieledningen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.