Linköping förlängde hemmasviten - Brodecki övertidshjälte

21 oktober 2018 16:25
#LHCSKE

Linköping är efter söndagseftermiddagens möte med Skellefteå fortsatt obesegrade på hemmaplan. Östgötarna plockade sin sjunde raka hemmaseger efter en målsnål och jämn drabbning som gick till förlängning - där Adam Brodecki klev fram som matchhjälte för hemmalaget.

Gästande Skellefteå - som kom till Saab Arena med tre raka förluster i ryggen - kopplade greppet om den första halvan av den inledande perioden. I spel fem mot fyra hade Oscar Möller ett skott som tog klockrent i stolpen och något senare rensade hemmalagets Andrew Gordon bort en puck i målområdet.

Linköping åt sig dock in i matchen allt mer och skapade en solid press mot Gustaf Lindvall. Närmast var Adam Brodecki i slutminuten när han blev helt ren i slottet, men tog skottet utanför och den första perioden slutade mållöst.

I mittenakten tände mötet till - både vad det gäller mål och intensitet. Det dröjde bara 16 sekunder innan det första måljublet kom - och detta efter att bortalagets Jonathan Pudas klivit fram och dunkat in ledningsmålet från det höga slottet. Skellefteå stod därefter upp väl i sin defensiv - trots tre raka numerära underlgen - men 14:10 in i perioden kom kvitteringen. Linköpingbacken Lukas Bengtsson drog sig förbi på högerkanten i offensiv zon innan han ur snäv vinkel hittade nätet via Lindvalls högra stolpe.

Fortsatt jämn tredjeperiod

– Vi måste få mer tryck och mer skott på mål och måste flytta ner spelet längre ned i Linköpings zon för att inte riskera få för många kontringar på oss, summerade Skellefteås Mathis Olimb till C More i pausvilan.

Linköping inledde den tredje perioden med en massiv press och efter drygt fyra minuters spel tog också Tommy Samuelsson timeout för gästerna. Spelet jämnade därefter ut sig en aning men trots en hel del kvalificerade målchanser åt bägge håll ständge de båda målvakterna igen i den tredje akten.

Det målsnåla och jämna mötet i Saab Arena gick till förlängningsspel. Väl där var det som väntat en böljande tillstälning, men drygt halvvägs in smällde det. Daniel Olsson-Trkulja hittade fram till Adam Brodecki som i sin tur skickade in det matchavgörande 2-1-målet bakom Gustaf Lindvall som inte hann med i sidledsförflyttningen. Linköping plockade sin sjunde raka seger på hemmais och befäste förstaplatsen i tabellen.

– Jag hade blivit knäckt idag om jag inte hade hängt den där, jag hade väldigt många bra lägen - men ack den som ger sig. Jag tycker vi börjar ganska segt, men vi har ju haft tio dagar ledigt innan idag. Men jag tycker vi tar över matchen och spelar som vi vill göra idag, sade matchhjälten Brodecki till C More efter slutsignalen.