Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå vill få stopp på hemmastarka Linköping

21 oktober 2018 10:00
#LHCSKE

Skellefteå beger sig till Östergötland i hopp om att ta med sig tre poäng hem från hemmastarka Linköping. Kan västerbottningarna få stopp på östgötarnas fruktade offensiv?


Noterbart Linköping

– Nick Sörensen leder den interna poängligan med nio poäng på nio matcher. Tätt därefter, med sju poäng, finns hela fem spelare. Joe Whitney, Broc Little, Adam Brodecki, Derek Roy och Lukas Bengtsson.

– Linköping har inte spelat match sedan den 11 oktober, då var Timrå på besök och östgötarna vann med 4-2.

– Laget har endast gått poänglösa i en match denna säsong, det var den 6 oktober borta mot Färjestad. I Saab Arena har Linköping plockat full pott, 18 poäng av 18 möjliga.

– Stafettintervjun är tillbaka! Först ut är Linköpings Adam Brodecki och du kan läsa den här.

Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har haft det tungt de senaste matcherna och har endast plockat fem poäng på de fem senaste.

– Emil Djuse har på nio matcher svarat för sex poäng i form av två mål och fyra assist. Det gör att han är trea i den interna poängligan, Joakim Lindström och Oscar Möller leder med åtta respektive sju poäng.

– Joakim Lindström saknades i mötet mot Djurgården, om han är tillbaka till mötet under söndagen är oklart.

– Förra säsongen vann Skellefteå två av fyra möten mot Linköping, poängbäst i de mötena var Oscar Möller och Joakim Lindström som svarade för två mål och en assist respektive ett mål och två assist. En av vinsterna var i Saab Arena, kan västerbottningarna upprepa det under söndagen?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.