• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Dubbelt revanschläge - Blomqvist ställs mot Abols

19 oktober 2018 15:00
#BIFÖRE

Formen är svag hos både Brynäs och Örebro, men lagen har däremot spelare som är desto hetare. Duons viktiga möte i Gavlerinken blir en duell mellan Jacob Blomqvist och Rodrigo Abols.


Noterbart Brynäs

– Efter trendbrottet och segern över Skellefteå tog Brynäs ett steg tillbaka på torsdagen. Borta mot Malmö föll laget knappt, sedan skåningarna avgjort i förlängning.

– Innan dess hade Brynäs svarat för en imponerande upphämtning. Två mål på exakt en minut gjorde att underläge 1-3 förvandlades till 3-3 i slutperioden.

Robert Kousal blev poängräddare med sin kvittering, framspelad av Jacob Blomqvist. Duon låg bakom mycket i offensiv väg och spelade fram varandra till varsitt mål.

– Kapten Blomqvist landade därmed på 1+1. Två fina poäng av profilspelaren, som väntas vara en av de som leder Brynäs ut ur formsvackan.

Noterbart Örebro

– 3-6 mot Färjestad innebar en fortsättning på Örebros negativa trend, i synnerhet på hemmais. Laget har gått klart starkare på bortaplan och vunnit tre av fem matcher.

Rodrigo Abols svarade för karriärens allra första SHL-mål på torsdagen. 17 minuter in i den första perioden vinklade letten upp en styrning i nättaket till 1-1.

– Inför mötet med Brynäs riktas stort fokus mot Aaron Palushaj, nyförvärvet som skrev på för Örebro i somras. Amerikanen har dock dragits med en hjärnskakning och missat de två senaste matcherna med Örebro. Det återstår att se om Palushaj finns med mot sin tidigare klubb.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.