Brynäs segrare i svängig kamp

20 oktober 2018 20:35
#BIFÖRE

I en chansrik och rafflande drabbning mellan Brynäs och Örebro var det hemmalaget som till slut kunde inkassera samtliga tre poäng. I den tredje perioden vände Gävlelaget underläge till ledning och vann till slut matchen med uddamålet.

Mötet mellan två vinstsuktande lag i Gavlerinken Arena inleddes i en rasande fart. Både hemmalaget Brynäs och gästande Örebro skapade en rad möjligheter mot respektive motståndarmål, men trots det förblev den första perioden mållös.

– Det är lite upp och ner tycker jag. De kanske har lite mer puck än vi har, men jag tycker att vi är rätt tighta i egen zon. Vi kan dock bli mycket bättre, summearde Brynäs Jesper Boqvist i C More i pausen.

Målen i den chansrika drabbningen skulle till slut komma i den andra perioden - och det var hemmalaget Brynäs som gjorde det första. Joel Kellman skickade in en puck till Niclas Danielsson i slottet som med skridskon - dock utan sparkrörelse - styrde in 1-0 bakom Stefan Steen.

Örebro gjorde en starkare andraperiod och skulle till slut också få utdelning i målskyttet. Från backposition skickade Linus Arnesson in en puck som genom trafiken framför mål letade sig hela vägen in bakom David Rautio.

– Det känns som att vi tar över matchen här i andra. Det är en jämn och rolig fight att spela, men nu siktar vi på att komma ut bra i tredje. Vore riktigt skönt att ta tre poäng här på bortais, sade Örebros Linus Arnesson i pausvilan.

Kortvarig Örebroledning

Den tredje och sista perioden blev en fortsatt svängig sådan. I en period där Brynäs började ta över allt mer, klev istället gästerna från Närke fram. Tyson Spink rundande David Rautio och hans mål innan han med en backhand lade in målet som innebar 1-2. Bortalaget fick dock inte glädjas allt för länge innan det åter var likaläge. Inte ens en minut hade hunnit passera innan Jesper Jensen tog sig igenom Örebroförsvaret och skickade in kvitteringen till 2-2.

Brynäs skulle också fullborda sin vändning och plocka full pott på lördagskvällen. Joel Kellman hängde in 3-2-pucken 13 minuter in i perioden och Gävlelaget höll sedermera undan och förlängde därmed Örebros förlustrad till fem raka matcher.

– Det var en viktigt match, att ta tre poäng här i kväll var väldigt skönt. Vi har haft många chanser i våra kedja i tidigare matcherna därför är det extra skönt att få lite utdelning här idag, sade segerskytten Joel Kellman till C More efter slutsignalen.