• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Dubbelt revanschläge - Blomqvist ställs mot Abols

19 oktober 2018 15:00
#BIFÖRE

Formen är svag hos både Brynäs och Örebro, men lagen har däremot spelare som är desto hetare. Duons viktiga möte i Gavlerinken blir en duell mellan Jacob Blomqvist och Rodrigo Abols.


Noterbart Brynäs

– Efter trendbrottet och segern över Skellefteå tog Brynäs ett steg tillbaka på torsdagen. Borta mot Malmö föll laget knappt, sedan skåningarna avgjort i förlängning.

– Innan dess hade Brynäs svarat för en imponerande upphämtning. Två mål på exakt en minut gjorde att underläge 1-3 förvandlades till 3-3 i slutperioden.

Robert Kousal blev poängräddare med sin kvittering, framspelad av Jacob Blomqvist. Duon låg bakom mycket i offensiv väg och spelade fram varandra till varsitt mål.

– Kapten Blomqvist landade därmed på 1+1. Två fina poäng av profilspelaren, som väntas vara en av de som leder Brynäs ut ur formsvackan.

Noterbart Örebro

– 3-6 mot Färjestad innebar en fortsättning på Örebros negativa trend, i synnerhet på hemmais. Laget har gått klart starkare på bortaplan och vunnit tre av fem matcher.

Rodrigo Abols svarade för karriärens allra första SHL-mål på torsdagen. 17 minuter in i den första perioden vinklade letten upp en styrning i nättaket till 1-1.

– Inför mötet med Brynäs riktas stort fokus mot Aaron Palushaj, nyförvärvet som skrev på för Örebro i somras. Amerikanen har dock dragits med en hjärnskakning och missat de två senaste matcherna med Örebro. Det återstår att se om Palushaj finns med mot sin tidigare klubb.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.