Segertåget rullar vidare - åttonde raka för Linköping

23 oktober 2018 21:25
#LHCFHC

Linköping fortsätter att vinna hemma i Saab Arena. Under tisdagskvällen kom den åttonde raka hemmasegern när Frölunda besegrades med 4-3 efter förlängning.

Publiken i Saab Arena hann knappt bänka sig innan den högoktaniga matchen mellan Linköping och Frölunda tog fart på allvar. Gustav Lindström tog tillvara på Ryan Lasch pass och pricksköt in 0-1 bakom ett virrigt hemmaförsvar redan efter 16 sekunders spel.

Det målet satte tonen i den första perioden som innehåll mycket fart, och målchanser i nästan varje byte. Nick Sörensen kvitterade till 1-1 med sitt åttonde mål för säsongen innan Patrik Carlsson kort därefter satte 1-2 för Frölunda i powerplay. Joe Whitney tog sedan tillvara på ett felpass från Frölunda, och helt fri med Johan Mattsson prickade han in 2-2 via ribban.

– Det är fartfyllt där ute. Mycket chanser även om vi släpper till lite väl mycket för att vara helt nöjda, sa Nick Sörensen i Linköping till C More i paus.

Storspelande målvakter

Den andra perioden var lika frejdig den, och innehöll också mycket målchanser åt båda håll. Spelet böljade med många klara lägen och flera spelvändningar som gjorde matchen till något som föll i publikens smak. Några mål i mittakten blev det dock inte - men det var tack vara storspelande målvakter i Jonas Gustavsson och Johan Mattsson. Franförallt den sistnämnda som stod för ett flertal sveittiga klassräddningar i klara Linköpingslägen.

– Ja, Linköping är lite bättre än oss i andra perioden, men jag tror vi kan studsa tillbaka. Jag har en bra känsla, sa Frölundas Rhett Rakhshani till C More i paus.

Utdelning i powerplay

Den tredje perioden blev något sönderryckt med många utvisningar åt bägge håll. Joe Whitney tog tillvara på det med sitt andra mål för kvällen fram till 3-2. Men det var en ledning som blev kortvarig då Simon Hjalmarsson kvitterade till 3-3 från nära håll - även det i powerplay.

3-3 stod sig matchtiden ut och förlängningen tog vid, och även där var det powerplay som skulle vara avgörande. Samuel Fagemo satt i utvisnikngsbåset och kunde se Linköping avgöra då James Wright styrde in Lukas Bengtssons skott fram till 4-3. Det var Linköpings åttonde raka hemmaseger.