• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Växjö
VLH

Pesonen dubbel målskytt i Växjös islossning

20 oktober 2018 20:45
#MIKVLH

Janne Pesonen gjorde sina två första mål för säsongen när Växjö plockade full pott i Dalarna. Borta mot Mora IK fick de regerande svenska mästarna något av en islossning efter att ha besegrat och stått för fyra fullträffar mot Dalalaget.


Hemmalaget Mora inledde piggast hemma i Jalas Arena. Viktor Andrén i Växjömålet testades flitigt, men ju längre mathcen gick desto mer började smålänningarna att äta sig in i den samma. En kvart in i perioden öppnade de också till slut målskyttet när Roman Horák elegant vinklade in 0-1 från nära håll efter Tuomas Kiiskinens passning.

Inte långt därefter var det utökat. Linus Fröberg laddade bössan och såg sitt slagskott leta sig in mellan benen på Christian Engstrand.

"Vi kan mycket bättre"

Mittenakten var både chans- och skottfattig. Växjö var förvisso en ramträff genom Austin Ortega ifrån att utöka ytterligare, men det var Mora som gjorde periodens enda kasse. Emil Aronsson snurrade vid förlängd mållinje och kunde ur snäv vinkel hitta in med en puck som innebar 1-2.

– Vi kommer ner i deras zon mycket starkare här i andra och det känns som att vi är på gång. Men vi vet att vi kan mycket bättre, sade Moras målskytt Emil Aronsson till C More i pausen.

I den tredje perioden skulle Växjö till slut dra ifrån. Efter att ha haft det tungt med målskyttet kom något av en islossning borta mot Mora, när Janne Pesonen såg till att göra både lagets tredje och sedan, i spel fem mot tre, även fjärde mål för kvällen. Finländaren noterades därmed för sina två första fullträffar för säsongen och blev slutligen också den tredje periodens ende målskytt.

– Mora inledde bäst och Viktor (Andrén) var grym i vårt mål. Sedan tycker jag att vi tar över allt mer och lät de inte skapa så många målchanser, summerade finländaren Pesonen för C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.