• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Brynäs
BIF

Djurgårdens fortsatta jakt på topplaceringen

24 oktober 2018 11:30
#DIFBIF

Med uddamålsförlusten mot Färjestad i ryggen är det säkerligen ett revanschsuget Djurgården som anländer hem till Hovet. Från Gävle kommer Brynäs på besök - ett lag som i sin tur efter segern senast laddar för att plocka andra raka.


Noterbart Djurgården

– I den intensiva, chansrika och rafflande bataljen mellan Färjestad och Djurgården var det till slut hemmalaget som plockade full pott. Värmlänningarna gick upp till 4-1 i den tredje perioden, men en massiv slutforcering av de gästande stockholmarna gjorde att siffrorna till slut landade på 4-3. Robert Ohlsson valde bland annat att ta ut målvakten Adam Reideborn med cirka nio (!) minuter kvar av perioden.

Jacob Josefson var, föga överraskande, inblandad i samtliga bortamål i lördags. Poängkungen noterades för ett mål och två assist när han spelade fram Emil Bemström och Jakob Lilja - som även de noterades för en målgivande passning vardera. Totalt har Josefson gjort 17 poäng på de tio inledande matcherna. Hans Djurgården är inför onsdagsaftonens drabbning med Brynäs fem poäng från topplatsen, som Linköping fortsatt belägrar med en match mer spelad.

– Djurgårdens powerplay är det överlägset starkaste i SHL. På 32 försök har laget gjort 12 mål - vilket ger en siffra på imponerande 37,50%.

Noterbart Brynäs

– Efter övertidsförlusten mot Malmö studsade Brynäs tillbaka hemma i Gavlerinken. I en fartfylld och dundrande tillställning mot Örebro plockade laget samtliga tre poäng efter att ha vänt 1-2 till 3-2 i den tredje perioden. Brynäs har så här långt inte vunnit två matcher i följd och laddar säkerligen för att inleda en trend och klättra uppåt i tabellen.

– En av förgrundsfigurerna mot närkingarna var Joel Kellman. Forwarden serverade Nicklas Danielsson till 1-0-målet och blev också matchhjälte när han hängde in 3-2 i krysset.

– Brynäs är det lag, efter just Djugården (333 skott), som skjuter mest i ligan och dessutom det lag som beskjuts näst minst i ligan. Gävlelaget har avfyrat 306 skott mot motståndarmålvakterna - och de egna burväktarna har fått motta 243 avslut.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.