Brynäs stängde ner Djurgården på Hovet

24 oktober 2018 21:17
#DIFBIF

Ett riktigt vasst försvarsspel och en storspelande David Rautio bäddade för att Brynäs inkasserade andra raka seger i SHL. De tre poäng innebar dessutom att Gävlelaget klättrade fyra placeringar i tabellen.

Gästande Brynäs fick en smakstart på onsdagens möte med Djurgården på Hovet. Hete Joel Kellman gav gästerna ledning redan efter 30 sekunders spel när han snappade upp en retur från Adam Reideborn. Innan pausvilan skulle gästerna utöka sin ledning när Nicklas Danielsson hittade rätt för tredje matchen i följd fram till 2-0. Det märktes även att det var SHL:s två skottgladaste lag som möttes då hela 26 skott var på mål i akt nummer ett, 13 för vardera lag.

– Vi gör en väldigt bra period. Vi försvarar vår målbur bra och är starka framför deras, det brukar vara det som avgör matcher. Vi ska inte bjuda på något och det är bara att fortsätta så här, sa Brynäs Joel Kellman i C More.

"Lagt tvål på pucken"

Den andra perioden bjöd på betydligt färre målchanser och det var ett rent ställningskrig på Hovet. Det var dock en betydligt högre fart i inledningen av den tredje och Daniel Brodin träffade målramen efter endast 54 sekunder. Hemmalaget fortsatte att skapa mängder av målchanser men David Rautio storspelade i kassen. Det såg länge ut som att burväktaren skulle hålla nollan men med fem sekunder kvar spikade Linus Hultström slutresultatet 1-2 med ett skott från blålinjen. Rautio var dock den avgörande faktorn i Brynäs med sina 31 räddningar, men han var lite besviken över den uteblivna nollan.

– Det suger en sådan här dag men att ta tre poäng här tycker jag är svinbra gjort. De hade lagt tvål på pucken så den slank in, skrattade David Rautio i C More efter matchen.

I och med segern klättrar Brynäs fyra placeringar i den haltande tabellen och upp på en sjundeplats. Djurgården ligger kvar som tvåa.