TIK

Abols tvåmålsskytt - Örebro tog viktig seger

25 oktober 2018 21:50
#ÖRETIK

Förlustraden är bruten och Örebro är tillbaka som ett vinnande lag igen. Hemma mot Timrå gick laget på knock i mittperioden, där två mål av Rodrigo Abols banade väg för en storseger.

Formen var ingen munter läsning för Örebro inför hemmamötet med Timrå. Noll poäng över de fem senaste matcherna satte laget i en sits där seger behövdes för att inte halka efter i tabellen. Starten blev däremot absolut inte den som Närkelaget hade önskat. Efter bara två minuter drog Tylor Spink på sig en utvisning som Timrå utnyttjade till 0-1 genom Jacob Olofsson, fint framspelad av Ludvig Rensfeldt.

Upptakten på matchen dominerades också av gästerna, men Örebro vann efterhand mer och mer mark. Tyson Spink var åtta minuter in nästan säker på en kvittering, men David Printz klubblad räddade Timrå på mållinjen. Istället kom utjämningen en stund senare genom Shane Harper, som fiskade upp Anton Hedmans förarbete och skickade sitt första SHL-mål i nät. Samme Harper var minuten senare loss i ett friläge - den gången gick avslutet utanför.

Sundblad: "Redo att göra jobbet som krävs"

Kanske var Örebros fina avslutning en förvarning av vad som väntade på andra sidan periodvilan. För direkt efter nedsläpp klev hemmalaget ut och tog över totalt. Nick Ebert behövde bara 39 sekunder innan han krutade upp ledningspucken i krysset och Rodrigo Abols fyllde därefter på i en kvick omställning till 3-1. Samme Abols ordnade dessutom 4-1, ett mål som Anton Hedman låg bakom med sitt urstarka förarbete.

Abols och Örebros effektiva ryck blev matchvinnande. Timrå lyckades stänga ner motståndets offensiv under mittperiodens slutdel, men några chanser framåt hade nykomlingen desto svårare att skapa. När Boucher och Weinstock snyggt lade upp för Jere Sallinen till 5-1 just fem minuter in i tredje var segern säkrad. Örebrospelade effektivt av resterande speltid, bröt sin fem matcher långa förlustrad och kunde fira viktiga poäng.

– Klart att det är skönt. Jag hade en bra känsla inför matchen, när man förlorar mycket kommer man alltid närmare en seger. Killarna var påslagna och redo att göra jobbet som krävs för att vinna, kommenterade tränaren Niklas Sundblad i C More efter trendbrottet.