Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Kan Växjö stoppa formstarka Luleå?

25 oktober 2018 10:30
#VLHLHF

Växjö har haft en tung start på årets säsong. Segrarna har uteblivit och effektiviteten framåt har varit låg. Frågan är om det kan lossna när man nu ställs mot Luleå - ett lag man haft problem mot tidigare.


Noterbart Växjö

– Växjö har haft problem med målskyttet i säsongsinledningen. Faktum är att Växjö är det lag som gjort minst mål av alla lag med 15 fullträffar.

– Växjö värvade under säsongen in forwarden Julius Junttila från KHL. Poängsprutan från den finska ligan ifjol, har inte riktigt kommit igång och står endast noterad för två assist på åtta matcher. Kanske kan det lossna nu när han möter sitt forna svenska lag, Luleå Hockey?

– Vi kan räkna med en defensivt stark match där både Växjö och Luleå har imponerat. Växjö har släppt in minst mål av alla lag i SHL och Luleå har endast släppt in tre mål på sina tre senaste matcher.

Noterbart Luleå

– Luleå har haft lätt för Växjö de senaste säsongerna. På de 16 senaste matcherna så har Luleå segrat elva gånger. Ett imponerande facit. Dock har Växjö segrat i lagens två senaste matcher.

– Luleås junior Noel Gunler gjorde succé i sin hemmadebut senast med ett mål och en assist. Återstår att se om Gunler får förnyat förtroende i truppen, då Luleå har en hel del skadeproblem.

– En annan spelare Luleå har förlitat sig på i de senaste matcherna är trotjänaren Johan Harju. Harju ser ut att ha fått en nytändning och varit en oerhört stark spelare för Luleå i säsongsinledningen. På de senaste fem matcherna har han dessutom gjort tre mål och en assist.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.