Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Färjestads storform intakt, slog Rögle klart

25 oktober 2018 21:23
#FBKRBK

Färjestad ser allt starkare ut i SHL. Mot Rögle kom lagets tredje raka fullpoängare och offensiven har tagit fart. Robin Press får alltmer speltid och tackade för förtroendet med två kassar.


Det var gästande Rögle som fick en smakstart i matchen efter att Daniel Zaar prickat in 0-1 efter knappa sju spelade minuter.

Rögle försökte pressa och stressa hårt i anfallszon, men hemmalaget lyckades spela sig ur greppet och både kvittera och ta ledningen innan perioden var över. Joakim Nygård satte 1-1 efter en tilltrasslad situation i powerplay innan Jens Westin sköt 2-1 i slutskedet av perioden.

– Vi märker att när vi får lite press på dem i anfallszon så kan de slarva. Men det gäller att vi kommer ut bättre ur egen zon, där slarvar vi en del, sa Rögles Daniel Zaar till C More i den första periodpausen.

2-1 efter en period alltså, och det blev samma siffror i andra. Leon Bristedt kvitterade först för Rögle, men sedan klev Robin Press fram. Färjestadsbacken hade på 68 tidigare SHL-matcher bara gjort fyra poäng (1+3). Han har de senaste matcherna fått alltmer förtroende, och nu slog han till två gånger om, både 3-2 och 4-2.

– Lite upp och ner, men stundtals trycker vi ner dem i långa anfall, kommenterade Press till C More.

"Nu kommer resultaten"

I tredje perioden försökte såklart Rögle att få till en reducering. Men det ville sig inte och istället kunde Axel Ottosson spika slutresultatet till 5-2 med några minuter kvar att spela.

Färjestads tredje raka trepoängare gör att laget befäster sin position i tabellen.

– De försöker stressa oss, men vi lyckas ta oss igenom det. Våra prestationer har varit bra i nästan varje match, men nu kommer resultaten också, sa Färjestads Linus Johansson till C More efter matchen.

Här hittar du highlights från matchen.