LHC

Komarek och Molin vände för Malmö

25 oktober 2018 22:10
#MIFLHC

Linköping var på väg mot tre tunga poäng. Då klev Konstantin Komarek och Emil Molin fram, vände underläge till straffseger och fick Malmö att klättra i tabelltoppen.

Adam Ginning gav serieledande Linköping en smakstart på toppmötet i syd. Med Malmö Arenas matchur på bara 1.14 spelade Chad Billins över pucken till sin backkollega, som med ett mäktigt avslut skickade dit sitt första mål för säsongen. 0-1 var givetvis en kalldusch för Malmö, men hemmalaget hämtade sig snabbt. Matchbilden präglades under stora av den första perioden av snabba spelvändningar åt båda håll, visserligen utan några större chanser.

Allra svårast att hitta fram till avslut hade Malmö. Därför kom det som en blixt från klar himmel när Konstantin Komarek bröt sig fram längs med högerflanken, spelade över till Nichlas Hardt och ordnade 1-1 i en rapp kontring. Linköping var nära att ge svar på tal kort därpå, när ungtupparna Johan Södergran och Olle Lycksell väggspelade sig loss. Lycksell träffade målramen innan Södergran stoppades av Alsenfelt och likaläget var intakt till periodvilan.

Tog över andraplatsen i SHL-tabellen

Chansfattigt i första, men desto öppnare lägen i mittenakten. Där spelades Linköpings Joe Whitney redan i den första minuten fram till ett friläge som Alsenfelt stod i vägen för. Christoffer Forsberg prickade virket kort därefter för Malmös räkning och det höga tempot höll därifrån i sig hela vägen genom perioden. Även Johan Södergren hade en puck i målramen åt det andra hållet, men trots en vidöppen matchbild uteblev utdelningen för de båda lagen.

I slutperioden gick det däremot snabbt. Anton Karlsson återgav Linköping ledningen med ett backskott som Andrew Gordon skymde sikten för Alsenfelt på och då hade bara 2.58 spelats. Östgötarna såg därifrån ut att kunna slå vakt om ställningen, men två minuter från slutet fick Malmö chansen i powerplay. Hardt forcerade in pucken framför kassen och där lyfte Konstantin Komarek kvitteringen.

Efter en mållös förlängning var lagen sedan mycket effektiva från straffpunkten. Fem av sex straffar gick i nät - tre av dem från Malmös håll och rödhökarna landade därmed segern. Hjälte blev Emil Molin som med sitt 3-2 ordnade två poäng och Malmö är ny tabelltvåa.

– En ganska hafsig match, slarvigt från vår sida tycker jag. Vi behöver komma upp bättre för att ligga bättre i tabellen. Men riktigt skönt att få med sig två poäng, slog Molin fast i C More.