Malmö vann svängig match - närmar sig Linköping

27 oktober 2018 17:56
#MIFFHC

Mötet mellan Malmö och Frölunda hade det mesta. Mycket mål, snygga mål, heta känslor, flera vändningar och en osannolik hjälte. Det var några av ingredienserna när Malmö tog tre nya poäng.

Vi bjöds på en fantastisk första period från Malmö Arena där tabelltvåan Malmö gästades av trean Frölunda. Det dröjde dessutom inte länge innan första målet föll. 1:32 in i akten skickade Johan Olofsson in 1-0 i taket efter slarv från Frölunda. Det var Malmöforwardens första mål för säsongen. Drygt fem minuter senare bjöd Malmö tillbaka när Ryan Lasch snodde pucken vid offensiv blålinje och skickade in 1-1 förbi Oscar Alsenfelt. Innan halva akten var spelad kom också 2-1 till Malmö när Frederik Storm avslutade en fantastisk soloprestation med att skicka pucken i taket bakom Johan Gustafsson.

I den andra perioden skulle gästerna vända på steken. I powerplay glömdes Joel Lundqvist bort i slottet och 2-2 var ett faktum när Frölundakaptenen satte sitt fjärde mål i numerärt överläge den här säsongen. Strax efter att nästa powerplay var till enda lyckades göteborgarna ta ledningen. Unge Samuel Fagemo jobbade föredömligt framför Alsenfelt och tog tillvara på sin egen retur.

– Vi får fast dem, kommer upp och tvingar dem till långa sekvenser i deras zon. De drar på sig utvisningar och det är bra. Det är en tät match och det gäller att hålla sig kalla, sa Frölundas kapten Joel Lundqvist i C More.

"En stark insats av oss"

Den tredje perioden blev nog inte riktigt vad kapten Lundqvist hade hoppats på - istället skulle vi bjudas på ännu en vändning i matchen. Drygt tre minuter in i perioden kvitterade Henrik Hetta. Matchn stod där och då och vägde men det var Malmö och Fredrik Händemark som skulle bryta dödläget. Lagkaptenen fick tag i pucken framför mål och vispade in 4-3 till hemmapublikens stora glädje. Malmö skulle i powerplay göra ännu ett mål - och vilket mål sedan. Unge Martin Janolhs lär nog inte glömma sitt debut mål i SHL i första taget när han pricksköt in 5-3 i krysset.

Segern var Malmös fjärde på de fem senaste matcherna och tar skåningarna närmare Linköping i tabelltoppen, i alla fall tillfälligt.

– Den satt bra, det var en riktigt skön känsla. Jag tycker att vi gör en bra match. I tredje är det en stark insats av oss, sa Malmös hjälte Martin Janolhs i C More.