Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Hett toppmöte väntar - Malmö tar emot Frölunda

26 oktober 2018 15:00
#MIFFHC

Både Malmö och Frölunda kommer med en varsin straffseger i bagaget och båda har 22 inspelade poäng. Skåningarna som har bättre målskillnad ligger tvåa i tabellen - en plats som gästande Frölunda nu är ute efter.


Noterbart Malmö

– Malmö kommer senast från en straffseger mot serieledande Linköping. Konstantin Komarek var glödhet och svarade för ett mål och en assist samtidigt som han hade fem skott på mål.

– Emil Molin blev stor matchhjälte när han satte den avgörande straffen mot Linköping. Molin har dessutom noterats för tre poäng de tre senaste matcherna.

– Malmö och Frölunda ligger just nu på samma poäng, men det är skåningarna som just nu har andraplatsen med bättre målskilland.

– Skåningarna är det lag som som gjort flest mål i numerärt underläge, två mål har det blivit på 33 boxplay.

Noterbart Frölunda

– Frölunda är seriens starkaste lag på bortaplan såhär långt. Göteborgarna har vunnit sex av de åtta inledande bortamatcherna.

Ryan Lasch har gjort poäng i tre raka matcher, tre mål och sex assist. I straffvinsten mot Skellefteå senast svarade amerikanen för tre poäng i form av ett mål och två assist. Lasch har totalt 13 poäng och leder den interna poängligan och ligger trea i SHL:s poängliga.

– Tar göteborgarna minst två poäng mot Malmö kniper de andraplatsen i tabellen. Senast Frölunda var på besök i Malmö Arena var en andra oktober, då åkte västgötarna hem med tre poäng.

– Frölunda har ett vasst powerplay, av säsongens 31 mål har elva av dem kommit i numerärt överläge.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.