• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Ska Rögle rubba serieledarna?

26 oktober 2018 15:00
#RBKLHC

Elva matcher in på säsongen belägrar Rögle fortsatt tolfteplatsen i SHL-tabellen. Efter förlusten borta mot Färjestad vänder nu ängelholmarna åter hem till Lindab Arena när serieledande Linköping kommer på besök - ett lag som några mil söderut åkte på en strafförlust på torsdagskvällen.


Noterbart Rögle

– Efter segern i back-to-back-returen mot Timrå fick Rögle syna ett nytt nederlag. På torsdagskvällen åkte laget på en 5-2-förlust borta mot Färjestad där Daniel Zaar och Leon Bristedt gjorde bortalagets två mål. Förlusten innebar att ängelholmarna förblev kvar på plats 14 i tabellen och har, efter elva spelade matcher, sex poäng upp till säker mark.

– Daniel Zaar stänkte in sitt första mål för säsongen när han satte sitt Rögle i förarsätet i Karlstad. Forwarden har dessförinnan noterats för fyra assist och ligger i toppen av Ängelholmslagets interna poängliga.

– Rögle är ett av de mest tacklingsflitiga lagen i ligan. Toppen består av SHL:s två skånska kandidater med Malmö Redhawks i ledning med 158 tacklingar - och på andraplatsen huserar Rögle som så här långt har delat ut 138 stycken. Den siffran ger ett snitt på 12,5 tacklingar per match.

Noterbart Linköping

– Linköping står inför anhalt nummer två i sin Skånetour. De serieledande östgötarna åkte på en strafförlust mot Malmö under torsdagskvällen i en drabbning som slutade 2-2 efter ordinarie speltid. Adam Ginnings slagskott till 0-1 för Linköping i Malmö Arena var yngligens första poäng för säsongen.

– Trots nederlaget, som var östgötarnas tredje för säsongen, förblev Linköping kvar som etta i SHL. Laget har endast kammat noll i en enda match - borta mot Färjestad - och placerar sig inför lördagens matcher fyra poäng framför just Malmö.

– Linköping är ligans mest effektiva lag när det kommer till skotten. Laget ligger på en tiondeplats i statistiken över flest antal skott på mål - men av de 297 skott som har gått på mål har 37 hittat hela vägen in i nät. Detta ger en siffra på 12,46% i skotteffektivitet.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.