Hemma
Timrå
TIK
Borta
HV71
HV71

Hemmastarkt Timrå tar emot poängsuktande HV71

26 oktober 2018 15:00
#TIKHV71

Timrå och HV71 ligger på samma poäng i tabellen men smålänningarna ligger på en elfteplats med bättre målskillnad. Under lördagen ska det göras upp i NHK Arena - där är nykomlingarna starka och fortfarande obesegrade.


Noterbart Timrå

– Timrå förlorade senast mot Örebro med 5-1. Nu är de dock tillbaka i hemmaborgen. Där har nykomlingarna vunnit samtliga och har plockat tio poäng av tolv möjliga.

– Hemmalaget ligger just nu på en tolfteplats med 14 inspelade poäng. Lika många poäng som HV71 på elfteplatsen har - räkna med en tuff kamp under lördagen.

– #49 Sebatian Collberg leder den interna poängligan och har gjort fem poäng, fyra mål och en assist, de fem senaste matcherna. Totalt har Collberg svarat för sju poäng på elva matcher.

– Nykomlingarna har haft det tufft senaste tiden med fyra bortamatcher på de fem senaste mötena, kan det vända under lördagen när de är tillbaka i NHK Arena?

Noterbart HV71

– HV71 åkte på en förlust mot Mora senast med 5-2. Firma Tedenby/Ljungh fortsätter dock att producera poäng och stod för ett varsitt mål. Mattias Tedenby fick dessutom en assistpoäng till Markus Ljunghs mål.

– Tedenby leder nu den interna poängligan med 12 poäng - det är dubbelt så många som Robin Figren, Markus Ljungh och Sebastian Wännström har svarat för och som ligger tvåa.

– Det är viktiga poäng för HV71 på spel, för att inte halka ännu längre ned i tabellen krävs minst två poäng mot Timrå.

Johan Johnsson kom tillbaka till HV71 inför denna säsong efter bland annat tre säsonger med Timrå i HockeyAllsvenskan. Under lördagen ställs han mot sina gamla lagkamrater. Här kan du läsa en intervju med HV71:s sportchef Johan Hult och vad han hade att säga om Johnsson inför säsongen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #TIKHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.