MIF

Carl-Johan Lerby sköt Malmö upp i topp

30 oktober 2018 21:48
#SKEMIF

Malmö fortsätter att imponera och på tisdagen kom ännu en seger när Skellefteå besegrades på bortais. Detta efter att unga backen Carl-Johan Lerby stått för två av målen i 4-2-segern och skjutit Malmö i tabelltopp.

Skellefteå kom till spel mot Malmö med sex raka förluster i ryggen, klubbens sämsta notering sedan säsongen 2009/2010. Det verkade vara tändvätska för hemmalaget som var det bättre laget i den första perioden och sköt 14 skott på mål. Väl där stod dock sylvasse Cristopher Nihlstorp i vägen och höll sin nolla intakt.

– Det är en fartfylld match och det gäller att låta Skellefteå skjuta från långt håll för de är farliga. Det är det bästa som finns, sa Malmös Nichlas Torp om matchen och att vara tillbaka i svensk ishockey.

I den andra perioden skulle vi bjudas på mål och det var Malmö som nätade först. Backen Carl-Johan Lerby satte 0-1 i powerplay med ett skott från blålinjen, samme Lerby skulle få ytterligare utdelning men dessförinnan hann Mathis Olimb kvittera när han i en position framför kassen fick ett skott på låret som letade sig in i nät. Lerby skulle som sagt göra mål igen och direkt från utvisningsbåset frispelades han och satte mycket elegant pucken i taket bakom Gustaf Lindvall fram till 2-1 för gästande Malmö.

Malmö ny serieledare

Den tredje perioden var minst sagt underhållande och bjöd på mängder av chanser. I mitten av akten fick gästerna ett powerplay som heta anfallstrion med Nichlas Hardt, Frederik Storm och Konstantin Komarek tog tillvara på. Österrikaren Komarek var sist på pucken efter ett fint klapp-klapp-spel. Några minuter senare kom hemmalagets reducering när Oscar Möller bombade in 2-3 med ett slagskott från blålinjen. Hemmalaget skapade mängder av chanser till kvittering men mitt i pressen ställde Malmö om och Fredrik Händemark serverade Kim Rosdahl som lyfte in 2-4 och spiken i kistan. De tre poäng tog Malmö upp på 28 poäng och dessutom upp i serieledning efter att Linköping förlorat mot Djurgården.

För Skellefteå är det dock tyngre. Förlusten var klubbens sjunde raka och senast det hände var säsongen 2009/2010.

– Vi gör det vi kommer överens om och jobbar hårdare än motståndaren, då vinner man och det gör vi idag. Vi gör en bra match rak igenom, konstaterade Malmös kapten Fredrik Händemark i C More.