Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Första bortasegern för Rögle - vände och vann i Mora

30 oktober 2018 21:30
#MIKRBK

Rögle BK kunde på tisdagskvällen jubla över sin första bortaseger för säsongen. Mot Mora vände ängelholmarna underläge till ledning i den andra perioden - en ledning laget höll och till slut punkterade genom ett mål i tom kasse.


I Jalas Arena var det hemmapubliken som skulle få jubla först i den inledande perioden. Efter en svängig förstaakt utnyttjade Mora till slut ett fem mot tre-spel, när Rögles Olle Liss och Daniel Bertov visades ut tätt efter varandra. Andrew Rowe tog vara på en retur på Adam Masuhrs avslut och tryckte in ledningsmålet från nära håll bakom Justin Pogge.

Men gästerna från Ängelholm skulle få in en kvittering innan pausvilan. Craig Schira skickade in en puck som Leon Bristedt elegant styrde upp högt bakom Isak Wallin - och det var likaläge i Dalarna efter den första perioden.

– Jag tycker att vi kastar bort för mycket puckar. Vi måste upp med pucken och spelet. Det gäller allt egentligen, vi har haft bra lägen men skjuter för lite och passar för dåligt, summerade Moras Erland Lesund i C More efter den andra perioden.

Moraforcering i tredje

Mittenakten i Jalas Arena skulle även den till en början vara böljande. Rögle tog dock över allt mer och tog också ledningen när Samuel Jonsson skrev in sig i målprotokollet. Jonsson laddade med en hanledare från offensiv blå - och fick se hur pucken letade sig hela vägen in bakom en ställd Isak Wallin. Gästerna fortsatte därefter att mata på för ytterligare mål, med ställningen 1-2 stod sig perioden ut.

Trots en stundtals massiv press av Mora, där Justin Pogge svarade för flera fina ingripanden, höll Rögle undan väl i den tredje perioden. I slutminuten kunde dessutom Kodie Curran sätta spiken i kistan i tom kasse - vilket innebar den första bortasegern för säsongen för Rögle, som även plockade andra raka.

– Vi fick slita hårt, men det var skönt att det studsade med oss. Det gick verkligen vår väg idag, summerar en desto mer nöjd Leon Bristedt, som svarade för ett mål och en assist för Rögle på tisdagskvällen.

Se highlights från matchen här.