• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Josefsson skriver Växjöhistoria - Färjestad jagar femte raka

30 oktober 2018 11:30
#VLHFBK

Formstarka Färjestad stormar fram med Linus Johansson i en sanslös poängform. Nu kan segerraden förlängas, men då krävs vinst borta mot ett revanschladdat Växjö som dukar för fest.


Noterbart Växjö

Erik Josefsson tar ikväll steget in i det absoluta hjärtat av Växjös historieböcker. Den 31-årige forwarden gör sin 514:e match i Lakerströjan, mer än någon annan åstadkommit i klubben. Räkna med att Josefsson vill skapa en speciell kväll.

– Sportsligt har hösten så här långt varit en prövning för Josefsson och hans Växjö. De regerande mästarna kommer dessutom närmast från en bitter förlust, via 0-2 borta mot Djurgården. Lördagens möte innebar ytterligare en match där Lakers målskytte krånglade.

– En som däremot levererade var målvakten Viktor Fasth. Burväktaren stoppade 27 av 29 skott borta mot Djurgården och är etta i SHL:s målvaktsliga.

Noterbart Färjestad

– Formen är hysteriskt god hos värmlänningarna. Fyra raka segrar har det blivit för Färjestad, som i lördags fullständigt pulvriserade Brynäs på bortais.

– 6-0 landade segern vid, sedan Linus Johansson stått för en ny fantastisk insats. Nyförvärvet gjort ett mål och två assist och på förra veckans två matcher nådde Johansson totalt upp i fem poäng. Det gav forwarden en landsalgsplats i den Sverigetrupp som Rikard Grönborg presenterade under gårdagen.

Robin Press kommer också från en stark matchvecka. Press var avgörande i torsdagens seger över Rögle, följde upp med poäng även mot Brynäs och togs ut i Veckans lineup.

– Allt är dessvärre inte frid och fröjd i Färjestadslägret. Per Åslund åkte på en tuff tackling i lördags och är bekräftad att missa veckans tre matcher. Dessutom drog Gustav Rydahl på sig en avstängning, något som håller forwarden borta fram till den 15:e november.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.