• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Josefsson skriver Växjöhistoria - Färjestad jagar femte raka

30 oktober 2018 11:30
#VLHFBK

Formstarka Färjestad stormar fram med Linus Johansson i en sanslös poängform. Nu kan segerraden förlängas, men då krävs vinst borta mot ett revanschladdat Växjö som dukar för fest.


Noterbart Växjö

– Erik Josefsson tar ikväll steget in i det absoluta hjärtat av Växjös historieböcker. Den 31-årige forwarden gör sin 514:e match i Lakerströjan, mer än någon annan åstadkommit i klubben. Räkna med att Josefsson vill skapa en speciell kväll.

– Sportsligt har hösten så här långt varit en prövning för Josefsson och hans Växjö. De regerande mästarna kommer dessutom närmast från en bitter förlust, via 0-2 borta mot Djurgården. Lördagens möte innebar ytterligare en match där Lakers målskytte krånglade.

– En som däremot levererade var målvakten Viktor Fasth. Burväktaren stoppade 27 av 29 skott borta mot Djurgården och är etta i SHL:s målvaktsliga.

Noterbart Färjestad

– Formen är hysteriskt god hos värmlänningarna. Fyra raka segrar har det blivit för Färjestad, som i lördags fullständigt pulvriserade Brynäs på bortais.

– 6-0 landade segern vid, sedan Linus Johansson stått för en ny fantastisk insats. Nyförvärvet gjort ett mål och två assist och på förra veckans två matcher nådde Johansson totalt upp i fem poäng. Det gav forwarden en landsalgsplats i den Sverigetrupp som Rikard Grönborg presenterade under gårdagen.

– Robin Press kommer också från en stark matchvecka. Press var avgörande i torsdagens seger över Rögle, följde upp med poäng även mot Brynäs och togs ut i Veckans lineup.

– Allt är dessvärre inte frid och fröjd i Färjestadslägret. Per Åslund åkte på en tuff tackling i lördags och är bekräftad att missa veckans tre matcher. Dessutom drog Gustav Rydahl på sig en avstängning, något som håller forwarden borta fram till den 15:e november.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.