• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Djurgården
DIF

Lilja sänkte sitt gamla lag när Djurgården vann

30 oktober 2018 21:50
#LHCDIF

Det blev ett toppmöte värt namnet när Linköping, med åtta raka hemmasegrar, tog emot Djurgården. Hemmalaget hade 3-1 i tredje perioden, men gästerna kom tillbaka. Jacob Lilja, förra säsongen i Linköping, drog in kvitteringen och var sedan den som avgjorde i straffläggningen.


Toppmötet började lite avvaktande där lagen kände sig in i matchen. Men den tog sig allteftersom och båda lagen vaskade fram lägen att spräcka målnollan.

Daniel Brodin sköt i stolpen i powerplay i inledningen och Djurgården skapade ordentlig kalabalik vid ett senare tillfälle, men Jacob Johansson i hemmakassen lyckades hålla målet rent från påhälsning.

På andra sidan planen vaktade Adam Reideborn bortamålet och han fick jobba hårt lite senare när Linköping fick spela fem mot tre i nästan två minuter. Lukas Bengtsson var riktigt nära med ett rungande ribbskott, men det var mållöst efter en period.

Med så många spelare på isen i skytteligatoppen kunde det ju knappast förbli mållöst. Men, det var inte de vanliga målskyttarna som gjorde det. Erik Walli-Walterholm började med att styra in 0-1 för Djurgården i början av perioden, som överlag gick till gästerna.

Hemmalaget svarade genom mål av Mattias Bäckman halvvägs in i perioden och efter det var det svängdörrar i spelet under flera minuter. Det radades upp chanser åt båda hållen innan Johan Södergran till slut kunde utnyttja en av dem med ett sylvasst avslut, 2-1 till Linköping.

En riktigt bra period, vilket lagen var överens om.

– Två topplag och det är kamp därute. Det är så hockey ska spelas, sa Linköpings Mattias Bäckman till C More.

– Det är två bra lag som spelar, så det gäller att vi är på tå här i tredje och spelar i rätt zon, menade Djurgårdens Alexander Urbom.

Underhållning in i det sista

Men det blev inte som Urbom önskade. Mattias Bäckman slog till igen bara 26 sekunder in i tredje perioden när Adam Reideborn var skymd.

3-1 där, men Djurgården gav inte upp. Niklas Bergfors har haft en minst sagt tung start på säsongen. Han skjuter och skjuter men pucken har inte velat trilla in. Men i powerplay kunde han raka in 3-2 efter 6:08.

Sen var det dags för Djurgårdens superkedja att presentera sig. Josefson hittade in till Lilja som slog till med ett direktskott, 3-3.

Båda lagen fick sedan chanser i numerära överlägen, men likaläget stod sig efter 60 spelade minuter.

Det gjorde det även efter förlängningen, men chanser saknades definitivt inte. I straffläggningen var Jakob Lilja den enda som satte sin straff och tillsammans med Adam Reideborn var han den som fick bli den stora hjälten.

– Vi låg under och fick kriga oss tillbaka, starkt av oss tycker jag. Energin var bra och vi kämpade hela vägen, sa Djurgårdens målvakt Adam Reideborn till C More efter segern.

Här hittar du highlights från matchen.