Lilja sänkte sitt gamla lag när Djurgården vann

30 oktober 2018 21:50
#LHCDIF

Det blev ett toppmöte värt namnet när Linköping, med åtta raka hemmasegrar, tog emot Djurgården. Hemmalaget hade 3-1 i tredje perioden, men gästerna kom tillbaka. Jacob Lilja, förra säsongen i Linköping, drog in kvitteringen och var sedan den som avgjorde i straffläggningen.

Toppmötet började lite avvaktande där lagen kände sig in i matchen. Men den tog sig allteftersom och båda lagen vaskade fram lägen att spräcka målnollan.

Daniel Brodin sköt i stolpen i powerplay i inledningen och Djurgården skapade ordentlig kalabalik vid ett senare tillfälle, men Jacob Johansson i hemmakassen lyckades hålla målet rent från påhälsning.

På andra sidan planen vaktade Adam Reideborn bortamålet och han fick jobba hårt lite senare när Linköping fick spela fem mot tre i nästan två minuter. Lukas Bengtsson var riktigt nära med ett rungande ribbskott, men det var mållöst efter en period.

Med så många spelare på isen i skytteligatoppen kunde det ju knappast förbli mållöst. Men, det var inte de vanliga målskyttarna som gjorde det. Erik Walli-Walterholm började med att styra in 0-1 för Djurgården i början av perioden, som överlag gick till gästerna.

Hemmalaget svarade genom mål av Mattias Bäckman halvvägs in i perioden och efter det var det svängdörrar i spelet under flera minuter. Det radades upp chanser åt båda hållen innan Johan Södergran till slut kunde utnyttja en av dem med ett sylvasst avslut, 2-1 till Linköping.

En riktigt bra period, vilket lagen var överens om.

– Två topplag och det är kamp därute. Det är så hockey ska spelas, sa Linköpings Mattias Bäckman till C More.

– Det är två bra lag som spelar, så det gäller att vi är på tå här i tredje och spelar i rätt zon, menade Djurgårdens Alexander Urbom.

Underhållning in i det sista

Men det blev inte som Urbom önskade. Mattias Bäckman slog till igen bara 26 sekunder in i tredje perioden när Adam Reideborn var skymd.

3-1 där, men Djurgården gav inte upp. Niklas Bergfors har haft en minst sagt tung start på säsongen. Han skjuter och skjuter men pucken har inte velat trilla in. Men i powerplay kunde han raka in 3-2 efter 6:08.

Sen var det dags för Djurgårdens superkedja att presentera sig. Josefson hittade in till Lilja som slog till med ett direktskott, 3-3.

Båda lagen fick sedan chanser i numerära överlägen, men likaläget stod sig efter 60 spelade minuter.

Det gjorde det även efter förlängningen, men chanser saknades definitivt inte. I straffläggningen var Jakob Lilja den enda som satte sin straff och tillsammans med Adam Reideborn var han den som fick bli den stora hjälten.

– Vi låg under och fick kriga oss tillbaka, starkt av oss tycker jag. Energin var bra och vi kämpade hela vägen, sa Djurgårdens målvakt Adam Reideborn till C More efter segern.