Hemma
Linköping
LHC
Borta
Djurgården
DIF

Hett toppmöte mellan Linköping och Djurgården

30 oktober 2018 11:30
#LHCDIF

Tabellettan Linköping inleder veckan med att ta emot trean Djurgården på tisdagen. Lagen möts även på torsdagen så vi kan se fram emot två härliga fighter. Linköping har vunnit samtliga hemmamatcher hittills - kan Djurgården bli första lag att vinna i Saab Arena?


Noterbart Linköping

– Forwarden Joe Whitney har varit på hugget den senaste tiden. Väldigt aktiv i spelet, skjuter mycket, en hel del speltid och så har det blivit tre mål på de tre senaste matcherna, sex totalt.

– Nick Sörensen har gjort åtta mål i SHL hittills och ligger tillsammans med Djurgårdens Daniel Brodin i topp i skytteligan. Det blir alltså en duell mellan skyttekungarna.

– Alla fyra matcher förra säsongen slutade med hemmaseger, alltså två segrar var. Det brukar vara häftiga matcher och senast lagen möttes i Saab Arena blev det elva mål, 6-5 till Linköping.

Noterbart Djurgården

– I Djurgården återfinns ettan och trean i skytteligan, Daniel Brodin och Emil Bemström. Brodin gjorde mål senast och Bemström har sitt starkaste vapen i sitt fina skott som kommer till användning i numerärt överläge.

– Målvakten Adam Reideborn har sett grym ut på sistone. Han höll nollan senast mot Växjö, vilket var den andra nollan på de fyra senaste starterna.

– Djurgården är starkast i powerplay hittills i SHL. Laget gör mål på 33 procent av tillfällena.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.