LHF

Stark första bäddade för ny Luleåseger

30 oktober 2018 21:35
#TIKLHF

Luleå Hockey tog med sig samtliga tre poäng från en mål- och händelsrik drabbning med Timrå på tisdagskvällen. En stark förstaperiod grundlade segern för norrbottningarna - som blev det första bortalaget för säsongen att vinna i NHK Arena.

Hemmastarka Timrå skulle få en tuff start på den första perioden i NHK Arena. I den inledande akten kom till slut ledningsmålet efter drygt nio mintuers spel när Jesper Sellgren snappade upp en puck efter tekning och skickade iväg en handledare som satt i Niklas Svedbergs kryss. Kort därefter var det utökat när Johan Forsberg serverade sin namne Harju som tryckte in 2-0 från nära håll.

När Timrås Sebastian Ohlsson drog på sig ett matchstraff efter en tackling på Pontus Själlin, fick gästande Luleå chansen i ett långt numerärt överläge. Väl där smällde det direkt när Jack Connolly spelade fram Petter Emanuelsson som hittade luckan bakom Svedbergs vänstra axel. Några fler mål blev det inte i perioden - och Luleå hade en solid tremålsledning efter första.

Medelpadingarna kom ut piggare i den andra perioden och skulle också få ett tidigt reduceringsmål. Alexander Falk skickade in en puck vid Lassinanttis bortre stolpe - ett mål som gav Timrå ny energi. När hemmalaget dessutom fick ett powerplay tändes hoppet ytterligare, men då skulle gästernas vassa boxplayspel ge utdelning offensivt. Karl Fabricius förvaltade ett missförstånd i Timråzonen och kunde på egen hand raka in 1-4. Luleå gick upp till 1-5 innan Rikard Palmberg reducerade med sitt första SHL-mål i karriären.

Stark sistaakt av Timrå

– Jag tycker att vi kastar bort för mycket puckar. Vi måste upp med pucken. Det gäller allt egentligen, vi har haft bra lägen men skjuter för lite och passar för dåligt, summerade Moras Erlend Lesund i C More efter den andra perioden.

Den tredje perioden i NHK Arena var fortsatt händelserik. Chanserna blev förvisso allt färre, men när nästa matchstraff kom - denna gång på Luleås Austin Farley efter en huvudtackling - samtidigt som Oscar Engsund visades ut för en boarding, fick Timrå chansen i spel fem mot tre i två minuter. Då ringde det direkt bakom Joel Lassinantti som fick kapituelera på Johannes Kinnvalls skott, men närmare än så kom inte hemmalaget. Luleå plockade därmed säsongens sjunde trepoängare medan Timrå åkte på sin första förslust hemma i NHK Arena.

– Om jag ska vara helt ärlig tycker jag att vi har lite tur idag. Vi blir lite för bekväma och börjar fuska när vi har vår 3-0-ledning. Vår effektivitet och Lassinanttis spel gör att vi vinner idag, summerade Luleås Erik Gustafsson till C More efter slutsignalen.