MIK

Sent mål gav Brynäs välbehövlig seger

1 november 2018 22:02
#BIFMIK

Det var ett pressat hemmalag som tog emot ett likaledes formsvagt Mora i Gävle. Matchen såg länge ut att gå till förlängning men sent omsider klev Nicklas Danielsson fram och frälste hemmalaget som därmed lyfte rejält i tabellen.

Att det var två lag med stukat självförtroende som möttes i Gävle syntes inledningsvis då lagen hade svårt att skapa målchanser. Framförallt hemmalaget såg tagna ut av tabelläget och fick vänta långt om länge innan de fick iväg sitt första avslut på mål. Symptomatiskt var det också bortalaget som tog ledningen i matchen och det på ett mycket vackert sätt. I powerplay serverade Sebastian Hartmann Mathias Bromé med en diagonal passning över centrallinjen som gav den senare öppet mål. Brynäs skulle dock komma tillbaka och gjorde det via backen Marcus Erssons första mål för säsongen då han prickade in ett slagskott från blålinjen direkt efter en offensiv tekning.

– Vi behöver bli lite hetare framför mål så kan vi säkert peta in några fler mål, ansåg målskytten Marcus Ersson efter den första perioden.

Men den andra perioden hann inte mer än börja innan det var bortalaget som återtog ledningen. Matt Bailey styrde in ett skott från Spencer Abbott bakom en skymd David Rautio. Ännu en gång lyckades hemmalaget emellertid kvittera och det genom ovane målskytten Ludvig Nilsson som i powerplay fick stå helt ren framför Isak Wallin och trycka in en retur till 2-2.

– Skönt att göra första målet för säsongen, skrattade Nilsson som annars tyckte att matchen präglades av kamp och mycket vilja men mindre skönspel.

I den tredje perioden tog Brynäs ledningen för första gången i matchen när Jesper Boqvist nätade på en fenomenal framspelning av hete Nicklas Danielsson. Mora gav emellertid inte tappt och kvitterade till 3-3 när Adam Masuhr bjöd på en riktig smällkaramell från sin backplats. Efter en sidledspass från backpartnern Marek Daloga fick han på en praktträff som satt som en smäck bakom en chanslös David Rautio i hemmalaget.

Danielsson hjälte

När det mesta talade för att matchen skulle sluta oavgjord efter ordinarie tid klev Nicklas Danielsson fram igen. Den här gången var det han själv som gjorde målet och det via en kämpainsats framför motståndarkassen. Först styrde han ett inspel upp i ribban, sedan vräkte han sig fram och slog in returen när pucken dansade på mållinjen. Målet var förlösande för hemmalaget som sedan satte 5-3 i öppen kasse och tog tre mycket välbehövliga poäng.

– Det var en riktig kämpamatch och inte så mycket skönspel i dag, men oerhört skönt att komma härifrån med tre poäng, konstaterade Nicklas Danielsson som därefter förklarade sin formtopp med att puckarna börjat studsa hans väg på slutet.