HV71

Tredje raka hemmasegern för Örebro

1 november 2018 22:07
#ÖREHV71

Örebros fina hemmafacit håller i sig och ikväll kom tredje raka segern, tack vare storspel från målvakten Stefan Steen: "Det är mitt jobb", sa han.

Gästande HV öppnade i frenetiskt tempo men Örebro hämtade sig och repade mod. Men man nådde inte fram till Jonas Gunnarsson i bortalagets mål. Efter 6:44 minuter kom också utdelningen när stekhete backen Linus Arnesson spräckte nollan med ett lågt dragskott i Gunnarssons vänstra hörn - Örebros första skott på mål i matchen.

– Jag tänkte inte så mycket, det var bara att vispa in den, sa han i periodpausen.

Steen räddade - Örebro ryckte

Och det kunde ha blivit mer, bara sekunder senare hade Örebro en puck som dansade på mållinjen men Gunnarsson släppte inget mer förbi sig under perioden och Arnessons mål var skillnaden trots 12-4 i skott för gästerna, som försökte ta tillbaka initativet i inledningen av den andra perioden. Men Stefan Steen i hemmalagets mål fortsatte att storspela och istället gjorde Örebro 2-0 när Tom Wandell bjöd på en läckerbit. Han fick med sig pucken på vänsterkanten på volley innan han bröt in framför mål. HV-backen Martin Fehevary kunde inte få undan pucken och Wandell fick istället ned Jonas Gunnarsson på isen innan han läckert sprätte upp pucken i mål. Målet renderade en HV-timeout och fem minuter senare kom nästa mål - men det var Örebro som gjorde det.

Rodrigo Abols fick iväg ett skott mot Gunnarsson som sedan fick en HV-back under sig och gled in i mål. Målet godkändes efter videobedömning. HV fick till slut hål på Stefan Steen genom Miko Lehtonen men hemmalaget fick sista ordet i den andra perioden när Shane Harper, i powerplay, gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Lehtonen spräckte Steens nolla - mer blev det inte

Mikko Lehtonen fick till slut hål på Stefan Steen när hantog i med hela kroppen och hans slagskott letade sig in över Steens vänstra axel. Men bara en och en halv minut, drygt 16 minuter in i mittperioden gjorde Shane Harper 4-1 i powerplay, och med drygt en och en halv minut kvar av matchen fastställde Tylor Spink slutresultatet till 5-1

"Inte nära"

Efteråt var HV's tränare Johan Lindbom rak:

– Helt okej i första. Men de får utdelning. Vi går bort oss och sedan är vi inte nära.

Skotten slutade 25-25 men Stefan Steen var skillnaden i matchen.

– Det är mitt jobb. Vi kuggade inte i under första perioden men vi står för en bra upphämtning. Vi kämpar bra, menade målvakten