Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
HV71
HV71

Ljungh och Figren vill stoppa Örebros hemmarad

1 november 2018 11:30
#ÖREHV71

Örebro laddar om från nederlaget senast och har chans på sin tredje raka hemmaseger. Till Behrn Arena kommer på torsdagskvällen Markus Ljungh och Robin Figren, en duo som satt punkt för HV71:s svacka.


Noterbart Örebro

– Raden på två raka segrar fick ett slut i tisdags. Örebro föll då med uddamålet (1-2) borta mot Frölunda i en match där Eero Kilpeläinen var fullständigt briljant. Den finländska målvakten, som haft en svajig start på säsongen, svarade för 27 räddningar.

– Målet mot Frölunda gjordes av Kristian Näkyvä, assisterad av Tylor Spink som verkligen kommit igång på slutet.

– Jere Sallinen var en annan framträdande spelare under tisdagen. Kaptenen klockade in på närmare 18 minuters speltid och stod för en fin insats.

– I sina två senaste hemmamatcher har det blivit seger för Örebro. Närkelaget vill garanterat hålla den fina sviten i Behrn Arena levande. Mötet med HV71 är även viktigt sett till tabellen, där Örebro endast placerar sig två poäng bakom.

Noterbart HV71

– Efter en lång förlustrad fick HV71 äntligen fira på tisdagen. Trots underläge i det ödesladdade streckmötet med Brynäs vände Jönköpingslaget inför hemmafansen i Kinnarps Arena.

– HV71 vann med 4-1 och klättrade hela fem placeringar i tabellen.

– Robin Figren och Markus Ljungh klev båda fram i avgörande roller. Redan inför matchen hade sportchef Johan Hult efterfrågat avlastning till Mattias Tedenby i poängkolumnen. Figren och Ljungh levde upp till det med ett mål och en assist vardera.

– Även Simon Önerud skrev in sig i målprotokollet. Det innebar att HV71-forwarden gjort mål i sina två senaste matcher.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.