TIK

Magisk andraperiod bäddade för ny Luleåseger

1 november 2018 21:47
#LHFTIK

Luleå var i ett prekärt läge efter den första perioden i hemmamötet med Timrå. Men en magisk andraperiod vände på steken där Luleå gick från 0-2 till 3-2 - något som sedan också blev slutresultatet.

Det var bra stämning och bra med folk i Coop Norrbotten Arena under torsdagskvällen när det var dags för returmöte mellan Luleå och Timrå. Luleå hade det mesta av spelet och Timrå låg på försvar och satsade på kontringar - något som betalade av sig.

Vilmos Gallo kunde via en Luleåback lägga in 0-1 från sin position bakom mål, och kort därefter tog Anton Wedin tillvara på Luleåsslarv, skrinnade sig fri och prickade in 0-2.

– Vi är inte alls på tå, vi måste upp i allt vi gör, i jobbet, i prestationen och vi måste tillbaka till vårt spel, sa Carl Mattsson i Luleå till C More.

Imponerande vändning av Luleå

I den andra perioden var det proppen ur för Luleå som stod för en imponerande vändning när man gick från 0-2 till 3-2. Nilas Olausson inledde upphämtningen när han fri med Niklas Svedberg prickade in 1-2 fint framspelad av Erik Gustafsson.

Luleå pressade sedan på och Petter Emanuelsson kunde stöta in 2-2 från nära håll innan Oscar Engsund bombade in 3-2 från sin backplats till vilt hemmajubel.

Den tredje perioden spelade Luleå av på ett säkert sätt. Timrå hade vissa halvchanser, men fick aldrig till det tryck man behövde för att åstadkomma en kvittering. Luleå låg rätt i sina positioner, stängde ner matchen och inkasserade tre nya poäng, och är nu ny tabelltvåa i SHL.

– Vi ger bort matchen i den andra perioden. Vi tappar ödmjukheten och gör inte som vi ska. Jag är mycket besviken idag, sa Fredrik Andersson i Timrå till C More efter matchen.