Efterlängtad seger för Skellefteå

1 november 2018 21:40
#FBKSKE

Efter sju raka förluster fick Skellefteå till sist segerjubla igen. I en stark vändning mot Färjestad visade Skellefteå en stor moral när man tog två poäng efter seger med 3-2 efter förlängning.

Skellefteå med sju raka förluster i bagaget kom ut taggat till spel och tog tag i händelserna i Löfbergs Arena. Man fick bra snurr offensivt och tryckte stundtals tillbaka Färjestad. Men Adam Werner i hemmamålet spelade stabilt och stod emot på ett imponerande sätt.

Effektiviteten framåt var det istället Färjetsad som stod för. I powerplay skickade Mikael Wikstrand in 1-0 från sin backplats mellan benen på Mantas Armalis. På liknande sätt kom också 2-0 genom Jesse Virtanen några minuter senare.

– Det är ul att se att vårt powerplay fungerar. Vi har börjat ta lite mer skott och det lönar sig, sa Mikael Wikstrand till C More efter första perioden.

Stor press av Skellefteå

I den andra perioden var det mycket Skellefteå. Gästerna pressade på bra och bombarderade Adam Werner i hemmakassen. I powerplay kunde också Mathis Olimb reducera från nära håll till 2-1. Skellefteå hade bud på mer, men Färjestad stod emot och höll Skellefteå stången.

– Vi har det mesta av spelet och kommer till många lägen. Det gäller bara att göra mål, säger Mathis Olimb i Skellefteå till C More.

Skellefteå skulle dock få utdelning. I en något svajig tredjeperiod var det i slutskedet de stora händelserna inträffade. Med mindre än minuten kvar att spela, plockade Skellefteå ut målvakten och då prickade Jimmie Ericsson in 2-2 via stolpen.

Matchen till förlängning och där blev det precis som sist när lagen möttes i Karlstad - Emil Djuse klev fram och avgjorde. Han följde med upp i anfallet och styrde in Oscar Möllers precisa pass fram till 2-3.