• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Efterlängtad seger för Skellefteå

1 november 2018 21:40
#FBKSKE

Efter sju raka förluster fick Skellefteå till sist segerjubla igen. I en stark vändning mot Färjestad visade Skellefteå en stor moral när man tog två poäng efter seger med 3-2 efter förlängning.


Skellefteå med sju raka förluster i bagaget kom ut taggat till spel och tog tag i händelserna i Löfbergs Arena. Man fick bra snurr offensivt och tryckte stundtals tillbaka Färjestad. Men Adam Werner i hemmamålet spelade stabilt och stod emot på ett imponerande sätt.

Effektiviteten framåt var det istället Färjetsad som stod för. I powerplay skickade Mikael Wikstrand in 1-0 från sin backplats mellan benen på Mantas Armalis. På liknande sätt kom också 2-0 genom Jesse Virtanen några minuter senare.

– Det är ul att se att vårt powerplay fungerar. Vi har börjat ta lite mer skott och det lönar sig, sa Mikael Wikstrand till C More efter första perioden.

Stor press av Skellefteå

I den andra perioden var det mycket Skellefteå. Gästerna pressade på bra och bombarderade Adam Werner i hemmakassen. I powerplay kunde också Mathis Olimb reducera från nära håll till 2-1. Skellefteå hade bud på mer, men Färjestad stod emot och höll Skellefteå stången.

– Vi har det mesta av spelet och kommer till många lägen. Det gäller bara att göra mål, säger Mathis Olimb i Skellefteå till C More.

Skellefteå skulle dock få utdelning. I en något svajig tredjeperiod var det i slutskedet de stora händelserna inträffade. Med mindre än minuten kvar att spela, plockade Skellefteå ut målvakten och då prickade Jimmie Ericsson in 2-2 via stolpen.

Matchen till förlängning och där blev det precis som sist när lagen möttes i Karlstad - Emil Djuse klev fram och avgjorde. Han följde med upp i anfallet och styrde in Oscar Möllers precisa pass fram till 2-3.

Se highlights från matchen på SHL Play!