Rögles powerplay blev segervapnet

1 november 2018 22:05
#RBKVLH

Rögle lämnade under torsdagen jumboplatsen i SHL. Detta efter att man besegrat Växjö med 6-3, där tre av lagets mål kom i powerplay. "Vi har jobbat på det under de senaste veckorna" sa tränaren Cam Abbott efter matchen.

Växjö bet sig fast i Rögles zon direkt i matchens inledning men hemmalaget höjde sig markant och förstakedjan bestående av Daniel Zaar, Ted Brithén och Leon Bristedt satte Viktor Andrén i Växjömålet på svåra prov. Och Andrén visade stora delar av sitt register när han stod för parad efter parad. Men till slut kunde han inte stå emot när Kodie Curran gav hemmalaget ledningen i powerplay.

Rögle fortsatte sitt fina spel i inledningen av den andra perioden och hann göra både 2-0 genom Taylor Matson och 3-0 i powerplay genom Ted Brithén, innan Sam Hallam tog timeout för sitt Växjö.

Timeouten gav effekt - temporärt

Timeouten gav effekt och gästerna reducerade två gånger om genom Pontus Netterberg och Austin Ortega. Men bara 27 sekunder efter Ortegas 3-2 drog gästerna på sig ytterligare en utvisning - denna gång för för många spelare på isen. Det gav Rögle chansen ånyo - och hemmalaget tog den. Linus Sandin gjorde, serverad av Brithén, 4-2.

I den tredje perioden gjorde Simon Ryfors 5-2 innan Tuomas Kiiskinen reducerade för gästerna i powerplay. Slutresultatet spikades när Leon Bristedt gjorde 6-3 med 13 sekunder kvar av matchen.

– Matchen avgörs i special teams. Den med för många spelare på isen... ja sånt händer ibland. Man får några sådana på en säsong, sa Växjös tränare Sam Hallam efter matchen.

"Ganska bra"

Rögles powerplay blev den avgörande faktorn vilket är resultatet av hårt arbete.

– Vi har jobbat mycket på kommunikationen på isen de senaste veckorna. Under de senaste matcherna har vi haft några chanser, tycker jag, sa Cam Abbott och fortsatte:

– Kedjan med Brithén var ganska bra idag.