Andra raka för Djurgården

1 november 2018 22:03
#DIFLHC

Djurgården och Linköping möttes för andra gången på två dagar på torsdagskvällen. Efter Djurgårdens straffvinst i Linköping i tisdags var frågan om laget skulle ta andra raka när lagen möttes på Hovet eller om Linköping skulle få revansch. Svaret blev att Djurgården tog andra raka segern och därmed också gick upp i serieledning.

Det märktes från start att känslorna från tisdagsmatchen fanns kvar hos spelarna i båda lagen som satte full fart framåt direkt. Spelet böljade fram och tillbaka och målvakterna i båda lagen fick visa sig från sin bästa sida. Första perioden innehöll två videobedömningar, den första uppstod efter att Niclas Bergfors lämnades fri framför Linköpings mål men på videobilderna gick det inte att avgöra om pucken var över mållinjen eller inte. Även om det inte blev mål i den situationen blev det mål kort senare när Linus Hultström höll sig framme på sin egen retur och tryckte in sitt fjärde mål för säsongen vilket gav 1-0 till Djurgården. Linköping var ytterst nära att kvittera när Andrew Gordon tog köksvägen runt Reiderborns målbur och försökte trycka in pucken på första stolpen men efter videobedömning konstaterades att pucken aldrig var över mållinjen.

– Det pirrar fortfarande lite extra innan matcherna mot Linköping, erkände Linus Hultström vars hockeyfostran till stor del skett i just Linköping.

I den andra perioden kom hemmalaget ut starkt och satte Linköping under rejäl press. Chanserna avlöste varandra och östgötarna hade stundtals svårt att ta sig ur egen zon. Det dröjde också mer än halva perioden innan bortalaget fick iväg sitt första skott för perioden mot Adam Reiderborn. Men trots det stora spelövertaget fick Djurgården ingen utdelning och i samband med ett sent powerplay jämnade Linköping ut spelet något. I pausintervjun medgav bortalagets Adam Brodecki att de varit tillbakatryckta stora delar av perioden.

– De för spelet i andra perioden, vi får vara nöjda att vi klarar oss utan insläppt mål. Vi jagar för mycket puck och måste vara smartare i tredje perioden, sa han till C More.

Fruktade förstakedjan levererade igen

I den tredje perioden lyfte Linköping upp spelet ordentligt och pressade Djurgården i jakten på kvittering. Men trots att man spelmässigt närmade sig hemmalaget lyckades man inte skapa några riktigt vassa kvitteringslägen. I stället var det Djurgårdens fruktade förstakedja som återigen levererade när Daniel Brodin bjöd på en toedrag-fint innan han satte ett dragskott i krysset bakom en i övrigt storspelande Jacob Johansson i Linköpingsmålet. Linköping plockade ut Johansson lite senare och i spel sex mot fem spräckte Derek Roy Adam Reiderborns nolla, men närmare än så kom inte Linköping den här kvällen. Laget åkte på sin fjärde raka förlust och halkade därmed ner till femteplats i den jämna SHL-tabellen. Djurgården å sin sida passerade inte bara Linköping utan även Malmö och seglade upp i serieledning.