MIF

Gedigen insats när Frölunda nollade Malmö

1 november 2018 21:45
#FHCMIF

Frölunda stod för en riktigt bra insats när man besegrade Malmö med 3-0 under torsdagskvällen. Frölunda stod var stabila över 60 minuter och längst bak spikade Johan Mattsson igen.

Toppmöte i Scandinavium där Frölunda tog emot Malmö, och det var två laddade lag som kom ut till spel, där man bjöd upp på en intensiv förstaperiod. Frölunda hade mycket puck, men Malmö försvarade sig starkt till en början. Men pressen blev större och större och från nära håll kunde också Max Friberg stöta in 1-0 innan Sebastian Stålberg kort därefter kunde peta in 2-0 mellan benen på Oscar Alsenfelt.

Malmö hade också fina chanser, framförllt i sitt powerplay som skapade en ordentlig press mot Frölunda, men som så många gånger förr spelade Johan Mattsson stabilt i Frölundakassen.

Känslorna svallade i Scandinavium

Den andra perioden präglades av kamp. Det var mycket dueller och heta diskussioner mellan spelarna. Spelet innehöll också målchanser åt båda håll, men båda målvakterna spelade stabilt och stod emot, framförallt i powerplay där både Frölunda och Malmö visade upp bra spel och pucktempo.

malmö föröskte sedan i den tredje perioden att komma närmare. Man pressade på, och retade upp känslorna än mer, men man fick inte in pucken. johan Mattsson stod för en ny formidabel insats och Malmö hade inte den effektivitet som behövdes.

Istället kunde Samuel fagemo stänga matchen när han vispade in 3-0 i krysset från nära håll bakom Oscar Alsenfelt.

– Det förvånar mig att vi inte gör det jobbet vi ska och att vi inte tar den kampen som krävs. Vi släpper in för billiga mål idag, sa Peter Andersson i Malmö till C More efter matchen.