Hemma
Växjö
VLH
Borta
Mora
MIK

Janne Pesonen Moras baneman - igen

3 november 2018 17:33
#VLHMIK

Janne Pesonen har nu gjort fem mål i SHL den här säsongen, samtliga har producerats mot Mora. Lördagens insats från finländaren bidrog dessutom starkt till en storseger för Växjö.


Vad är det egentligen med Janne Pesonen och Mora IK? Den frågan ställde sig nog gästerna från Dalarna redan 02:27 in i matchen borta mot Växjö, efter att finländaren hade gjort två mål och 2-0 lyste på tavlan. Tidigare under säsongen har han gjort just två mål i SHL, båda mot dagens motståndare Mora.

– Första målet var ett friläge och vid det andra målet försökte jag slå en passning, men den studsade in. Vi släpper till för många kontringslägen defensivt, vi måste vara smartare med pucken. Vi försöker hålla oss till detaljerna, tyckte Pesonen i C More efter en målrik period som slutade 3-1 till hemmalaget.

Hattrick av Janne Pesonen

Succén för Janne Pesonen fortsatte i mittperioden, där han med drygt en kvart spelad satte 4-1 och fullbordade ett hattrick. Bara några få sekunder senare utökade Filip Cederqvist till 5-1 och matchen kändes mer eller mindre avgjord.

– Matchen är aldrig slut innan signalen ljuder, vi ska fortsätta att jobba på. Vi har lyft oss i andra perioden och haft mycket puck i anfallszon. Det är roligt att spela då, konstaterade Cederqvist i C More.

Den resterande tredjedelen av matchen bjöd trots Cederqvists inte på någon större dramatik. Växjö kunde tämligen komfortabelt hålla undan och via 6-1 kamma hem tre poäng i den sista matchen före landslagsuppehållet.

Se highlights från matchen på SHL Play