• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Mora
MIK

Revanschsuget Växjö tar emot Mora

2 november 2018 15:00
#VLHMIK

Mora halkade efter torsdagen ned till jumboplatsen och vill nu göra allt för att ta sig därifrån. Samtidigt fick Växjö en kalldusch av Rögle och laddar nu om för att ta sjätte raka vinsten mot dalalaget.


Noterbart Växjö

– Smålänningarna åkte på en tuff förlust senast när de gästade Ängelholm och Rögle. Skåningarna vann med 6-3.

Julius Junttila har noterats för fem poäng på de fem senaste matcherna. Dock gick han poänglös från mötet mot Rögle, hittar han tillbaka mot Mora?

– Växjö och Mora har mötts fem gånger i SHL, samliga fem möten har smålänningarna vunnit. Senast de båda lagen mötes, den 20 oktober i år, vann Växjö med 4-1.

– Växjö ligger just nu åtta med 19 inspelade poäng, de har två poäng upp till Färjestad på en sjätteplats. Det är dessutom väldigt jämnt för de lag som jagar Växjö, från åttonde plats och ned till Mora på jumboplatsen skiljer det bara fyra poäng.

Noterbart Mora

– Mora fick se sig besegrade av Brynäs senast och innehar just nu plats 14 i tabellen. De tre lagen över dalalaget med 17 inspelade poäng är Timrå, Rögle och HV71.

Marek Daloga har svarat för fem poäng denna säsong, två av dem kom i mötet senast då den slovakiske backen noterades för två assist.

– Mora hamnar på en fjärdeplats över de lag med bäst skotteffektivitet - dalalaget har en procent på 10,45. Växjö ligger sist i den statistiken med 5,69 procent.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.