Färjestad skrämde bort Malmö-spöket

3 november 2018 18:12
#FBKMIF

Färjestad kom in i matchen med fem raka förluster mot Malmö. Men det blev inte en sjätte raka. Istället vann Karlstadsgänget klart, mycket tack vare Oskar Steen: "Jag har börjat få in puckarna", sa han till C More efter matchen

Matchens första period bjöd på böljande spel och chanser åt båda håll men såväl Adam Werner som Cristopher Nihlstorp höll tätt. Båda lagen lyckades pressa varandra stundtals i långa anfall men skotten, 9-7 i gästernas favör, hölls nere av täta försvarsarbeten.

Målen kom istället i mittperioden och det var hemmalaget som bröt dödläget med en dubbelsalva. Jesse Virtane förvaltade en retur efter sex minuters spel och 2:36 minuter senare utökade Linus Johansson till 2-0. Men gästerna kämpade sig in i matchen och fick in en reduceringspuck i spel fem-mot-tre när Marcus Sylvegård bombade in ett slagskott. Carl-Johan Lerby fortsätter att visa fin form i Malmö och stod för fina prestationer under såväl den andra perioden som den tredje.

Med fem minuter kvar av mittakten krockade Linus Johansson med Christoffer Nihlstorp som tvingades utgå efter Johansson landat på Nihlstorp. Oscar ALsenfelt ersatte.

FBK-ryck i tredje

I den tredje perioden sköt Malmö-fostrade Johan Ivarsson 3-1 med ett långskott från blålinjen innan Oskar Steen, efter vackert förarbete från Johan Ryno kunde göra matchens sista mål bakom Alsenfelt.

– Vi förlorar matchen på grund av dåligt spel i mittzonen. Vi är svaga på puckarna och tappar mycket puck där. Vi går bort oss en hel del och vi är för långsamma. Det går för sakta och det är omständigt. Vi saknar flytet i stort sett under 60 minuter, menade Malmös tränare Peter Andersson.

Desto muntrare miner var det hos Oskar Steen som stod för ett mål och en assist under slutperioden: – Det har känts väldigt bra på slutet. Jag har fått upp istiden och börjat få in puckarna. Jag har jobbat mycket på den fysiska biten och blivit starkare och snabbare, och det ger ju resultat, avslutade han i intervjun med C More efter matchen.