• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Kan Malmö studsa tillbaka mot Färjestad?

2 november 2018 15:00
#FBKMIF

Det skiljer sju poäng mellan sexan Färjestad och trean Malmö inför lördagen. Hemmalaget är i behov av poäng för att hänga med i toppen samtidigt som skåningarna är på jakt efter att ta tillbaka serieledningen.


Noterbart Färjestad

– Färjestad kommer med två raka förluster i bagaget, men lyckades knipa en poäng mot Skellefteå senast som vann med 3-2 efter övertid.

– Värmlänningarna har vunnit två av de tre senaste matcherna i Löfbergs Arena.

Jesse Virtanen har gjort åtta poäng, ett mål och sju assist, på de sex senaste matcherna.

– Färjestad ligger på en sjätteplats i den oerhört jämna tabellen med 21 inspelade poäng. Ska Karlstadlaget haka på topplagen krävs tre poäng under lördagen. På en femteplats ligger nämligen Linköping med 27 poäng, och i topp är det fyra lag med 28 poäng - Djurgården, Luleå, Malmö och Frölunda.

Noterbart Malmö

– Malmös segersvit bröts under torsdagen, skåningarna hade tre raka vinster men Frölunda blev för svåra och vann med 3-0.

– Skåningarna är ett av seriens starkaste bortalag och har plockat 13 poäng på åtta matcher. Bara Frölunda har fler poäng på bortaplan.

– Toppen av tabellen är otroligt jämn och Malmö kommer givetvis göra allt i sin makt under lördagen för att ta tillbaka förstaplatsen.

– Lagkapten Fredrik Händemark har gjort fyra poäng, ett mål och tre assist, på de tre senaste matcherna.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.