• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Serieledarna ska fälla glödhett Rögle

2 november 2018 15:00
#DIFRBK

Djurgården klev på torsdagen upp i serieledning men jagas av fyra klubbar i tabelltoppen. Kan stockholmarna behålla sin topplacering när glödheta Rögle med Ted Brithén i spetsen kommer till Hovet?


Noterbart Djurgården

– Djurgården tog fem av sex möjliga poäng i mötena med Linköping tisdag och torsdag. Under torsdagen vann stockholmarna med 2-1 på Hovet efter att Linus Hultström och Daniel Brodin nätat.

– Segern innebar också att Djurgården tog över serieledningen i SHL. Luleå, Malmö och Frölunda har också 28 poäng, men stockholmarna har en match mindre spelad och dessutom bättre målskillnad.

– Daniel Brodin klev i och med sin kasse upp i ensam ledning i skytteligan. Den nyblivne uttagne forwarden till Karjala Tournament har nu gjort nio mål den här säsongen.

Noterbart Rögle

– Rögle besegrade Växjö med hela 6-3 på torsdagen och tog tredje raka segern. Det var också den fjärde viktorian på de fem senaste matcherna. Den fina formen har gjort att klubben klättrat till tolfte plats i tabellen med 17 inspelade poäng.

– Tre av målen i segermatchen på torsdagen kom i powerplay och Kodie Curran, Ted Brithén och Linus Sandin var målskyttarna.

– Just Ted Brithén har inlett säsongen riktigt bra. På 14 matcher har forwarden stått för 12 poäng, fördelat på sex mål och sex assist. Det räcker till en niondeplats i poängligan och en femteplats i skytteligan.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.