• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Serieledarna ska fälla glödhett Rögle

2 november 2018 15:00
#DIFRBK

Djurgården klev på torsdagen upp i serieledning men jagas av fyra klubbar i tabelltoppen. Kan stockholmarna behålla sin topplacering när glödheta Rögle med Ted Brithén i spetsen kommer till Hovet?


Noterbart Djurgården

– Djurgården tog fem av sex möjliga poäng i mötena med Linköping tisdag och torsdag. Under torsdagen vann stockholmarna med 2-1 på Hovet efter att Linus Hultström och Daniel Brodin nätat.

– Segern innebar också att Djurgården tog över serieledningen i SHL. Luleå, Malmö och Frölunda har också 28 poäng, men stockholmarna har en match mindre spelad och dessutom bättre målskillnad.

– Daniel Brodin klev i och med sin kasse upp i ensam ledning i skytteligan. Den nyblivne uttagne forwarden till Karjala Tournament har nu gjort nio mål den här säsongen.

Noterbart Rögle

– Rögle besegrade Växjö med hela 6-3 på torsdagen och tog tredje raka segern. Det var också den fjärde viktorian på de fem senaste matcherna. Den fina formen har gjort att klubben klättrat till tolfte plats i tabellen med 17 inspelade poäng.

– Tre av målen i segermatchen på torsdagen kom i powerplay och Kodie Curran, Ted Brithén och Linus Sandin var målskyttarna.

– Just Ted Brithén har inlett säsongen riktigt bra. På 14 matcher har forwarden stått för 12 poäng, fördelat på sex mål och sex assist. Det räcker till en niondeplats i poängligan och en femteplats i skytteligan.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.