Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Stekhett derby i norr - Luleå vill tysta rivalen

2 november 2018 15:00
#SKELHF

Det vankas en rejäl hockeyfest i Västerbotten under lördagen när det heta rivalmötet mellan Skellefteå och Luleå står på menyn. Sista matchen innan landslagsuppehåll - och vi kan räkna med en rejäl urladdning från båda håll.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå fick senast en efterlängtad seger efter sju raka förluster. Lagkapten Jimmie Ericsson visade ledaregenskaper när han kvitterade sent innan Emil Djuse avgjorde i förlängningen i bortasegern mot Färjestad med 3-2.

– Nu är det dags för det andra derbyt mot Luleå för denna säsong. Första mötet ägde rum tidigt i höstas i Coop Norrbotten Arena och då drog Skellefteå det längsta strået när man vann med 5-3. Det var också fram till matchen mot Färjestad i torsdags - lagets senaste seger på bortaplan.

– Skellefteå har historiskt sett varit oerhört starka på hemmais i mötena med Luleå. Men de senaste fyra mötena mellan lagen i Skellefteå Kraft Arena har slutat med två segrar var.

Noterbart Luleå

– Luleå fick ett välkommet tillskott i truppen senast när skadade Niklas Olausson var tillbaka. Han tackade för förtroendet genom att inledna målskyttet i vändningen från 0-2 till 3-2 mot Timrå.

– Just Niklas Olausson är numer assisterande lagkapten i Luleå. Laget har bytt kapten så nu är Erik Gustafsson lagkapten för Luleå Hockey.

– Matchen mot Skellefteå blir debut för nyförvärvet Mattias Guter från Timrå. Guter har varit på plats i Luleå, och tränat med laget, men har fått stått över matcherna mot just Timrå i väntan på debuten som sker nu mot Skellefteå.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKELHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.