Besegrade rivalen - Luleå till uppehåll som serieledare

3 november 2018 20:40
#SKELHF

Luleå går till landslagsuppehåll som serieledare i SHL. Detta efter att man krigat till sig tre nya poäng i bortamötet mot rivalen Skellefteå. Joel Lassinantti stod för en klassinsats i gästernas kasse - där han spikade igen fullkomligt.

Det var slutsålt i Skellefteå Kraft Arena och en fantastisk stämning när det vankades derby mellan Skellefteå och Luleå. Lagen bjöd också upp till kamp där spelet gick i en ruggig fart med heta ordväxlingar mellan spelarna. Skellefteå hade ett par heta lägen till en början , bland annat missade Juhamatti Aaltonen öppet mål från nära håll.

Istället skulle Luleå ta ledningen. Erik Gustafsson skickade in pucken från sin backplats och bakom en skymd Mantas Armalis satt 0-1 i nätmaskorna.

Luleå var sedan tiondelar från ett till mål, men Erik Gustafssons närskott letade sig in i nät lite för sent efter periodsignalen.

"Vi vinner inte närkamperna"

Den andra perioden spelades också i ett högt tempo. Båda lagen kämpade rejält och jobbade kopiöst i det defensiva spelet - något som gjorde att de riktigt klara chanserna uteblev, även om Luleås Johan Harju hade en puck dansandes på mållinjen, och Joakim Lindström i Skellefteå ett skott i ribban.

– Vi måste vinna närkamperna en mot en. Det gör vi inte nu, men vi har 20 minuter på oss att ändra på det, analyserade Jimmie Ericsson i Skellefteå till C More efter 40 spelade minuter.

Skellefteå skruvade åt trycket i den tredje perioden, hade mycket puck, och kom också till en hel del farliga lägen. Men Joel Lassinantti hos gästerna stod emot allt - och tog allt. Tillsammans med Luleås murstarka försvar höll man emot, och segrade med 0-1. En vinst som betyder serieledning av SHL.

– En riktig krigarinställning och kampmatch från vår sida. I vår egen zon idag är vi riktigt riktigt bra, sa Joel Lassinantti till C More efter matchen.