Hemma
HV71
HV71
Borta
Timrå
TIK

Viktiga poäng på spel i Kinnarps Arena

2 november 2018 15:00
#HV71TIK

Både HV71 och Timrå kommer till spel efter svidande förluster senast. Nu ska viktiga poäng fördelas i sista matchen innan landslagsuppehållet. Båda lagen vill uppåt i tabellen, så vi kan räkna med full kubbning under lördagen.


Noterbart HV71

– HV71 har inte fått till spelet och formkurvan är minst sagt pendlande. Efter en storstilad insats mot Brynäs i tisdags blev det senast platt fall när man föll med 1-5 på bortais mot Örebro.

– Men på hemmaplan är HV71 starka och det är där som sista matchen innan landslagsuppehållet nu ska spelas när Timrå kommer på besök. 12 av HV71:s 17 inspelade poäng har kommit hemma i Kinnarps Arena.

– Det är vara ett revanschsuget HV71 som kommer till spel. Dels för storförlusten mot Örebro senast, men också gentemot Timrå. Lagen möttes i lördags i NHK Arena, och då segrade Timrå med 2-1.

Noterbart Timrå

– Timrå har två tunga förluster bakom sig i ett dubbelmöte mot Luleå. 3-5 på hemmaplan och 2-3 på bortais. Två förluster som gjort att Timrå dalat i tabellen och laget är nu under kvalstrecket på näst sista plats i tabellen.

– En spelare som dock är rysligt het för tillfället är nyblivna landslagsspelaren Anton Wedin. Wedin är ett ständigt hot framåt för Timrå, och i senaste matchen mot Luleå, bjöd han på ett läckert mål, när han skrinnade ifrån Luleåförsvaret och prickade in pucken bakom Niklas Rubin.

– Precis som HV71 har Timrå haft problem på bortais i säsongsinledningen. Av Timrås 17 poäng har endast fyra kommit på bortaplan, och Timrå har bara vunnit en gång på bortaplan på sina åtta bortamatcher.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71TIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.